Ce pedeapsă a primit fotbalistul din Ligue 1 care a acoperit intenționat două sigle de pe tricou

Mohamed Camara AS Monaco Ligue 1 Franta
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 31 Mai 2024, 09:39
Data actualizarii: Vineri 31 Mai 2024, 09:39

Mohamed Camara (24 de ani), mijlocașul din Mali al formației AS Monaco, a fost suspendat de Liga Profesionistă de Fotbal din Franța.

Pe 19 mai, la ultima etapă din Ligue 1, în Franța s-a derulat o campanie pentru lupta împotriva homofobiei. Mohamed Camara, jucătorul lui AS Monaco, a refuzat să ia parte. 

 Mohamed Camara, suspendat 4 etape

La meciul cu Nantes (4-0), în care a și marcat un gol, Camara a refuzat să participe la fotografia de grup în care apărea și un banner de susținere pentru comunitatea LGBTQ.

De asemenea, Camara a acoperit cu bandă adezivă două dintre siglele de pe tricoul lui AS Monaco - cea a campaniei împotriva homofobiei, de pe piept, și cea în care apare simbolul curcubeului, de pe mânecă.

Liga Profesionistă de Fotbal din Franța a decis să îl suspende patru etape pe Mohamed Camara după ce a refuzat să participe la campania respectivă. Pedeapsa maximă, conform regulamentului din Franța, s-ar fi ridicat la 10 runde de suspendare, potrivit regulamentului Federației.

Clubul AS Monaco, care se delimitează de gestul lui Mohamed Camara, a explicat anterior că jucătorul musulman din Mali a luat această decizie din "motive religioase".

"Luăm act de decizia Ligii, o respectăm și nu vom face apel. Poziția noastră pe acest subiect este clară și i-am explicat lui Mo Camara că putea să se comporte diferit. 

AS Monaco susține acțiunea Ligii, lupta împotriva discriminării, a homofobiei. Este clar pentru noi, este clar și pentru Mo", a spus managerul general al lui AS Monaco, Thiago Scuro, pentru AFP.

Mohamed Camara, crescut în țara natală la AS Real Bamako, a ajuns în 2018 în Austria, la vârsta de 18 ani. Mijlocașul din Mali a jucat la FC Liefering, TSV Hartberg și RB Salzburg, de la ultima fiind cumpărat de AS Monaco în 2022, pentru 15 milioane de euro.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!