Rivaldo și Stoichkov, elogii pentru Gică Hagi: "Îl adoram"

Rivaldo Farul Constanta Gica Hagi Hristo Stoichkov meciul de adio al Generatiei de Aur Nationala Gică Hagi / Foto - Gabriel Chirea
Ionuț Stoica
Data publicarii: Vineri 31 Mai 2024, 09:40
Data actualizarii: Vineri 31 Mai 2024, 09:41

Rivaldo (52 de ani) și Hristo Stoichkov (58 de ani) au vorbit în termeni laudativi despre Gheorghe Hagi (59 de ani) în cadrul meciului de adio al "Generației de Aur" a României. 

Cei doi foști câștigători de "Balon de Aur" au jucat în echipa "Legendelor lumii", unde au oferit un spectacol memorabil pe stadionul "Arena Națională" din capitală.

Meciul de adio: O ultimă strălucire pentru "Generația de Aur"

"Generația de Aur" a României a învins selecționata "Legendelor lumii" cu scorul de 3-2, într-un meci plin de nostalgie și momente remarcabile. Basarab Panduru (41'), Gheorghe Hagi (63', din penalty) și Costel Gâlcă (72') au adus victoria României, în timp ce pentru "World Stars", echipa condusă de "The Special One" Mourinho, au marcat Rivaldo (21') și Goran Pandev (28').

  • Gică Hagi, Marin Dragnea, Ioan ANdone, Răzvan Burleanu, Romulus Gabor, Silviu Lung / Foto - Gabriel Chirea

După fluierul final, fiecare fost internațional al "Generației de Aur" a primit câte un trofeu personalizat cu numele lor gravat și o șampanie. Într-o atmosferă de sărbătoare, cu strigătele fanilor în fundal, jucătorii au agitat sticlele și au transformat stadionul într-o baltă plină de alcool și amintiri. Trofeele au fost predate "Generației de Aur", care și-a sărbătorit victoria într-un mod spectaculos, spre deliciul publicului.

Rivaldo: "Îl adoram pe Hagi"

Rivaldo a mărturisit că Hagi a fost una dintre principalele sale surse de inspirație alături de legendele Maradona și Zico. 

"Toți îl cunosc pe Hagi, ce fel de om este și ce mare profesionist a fost ca jucător, dar și acum ca președinte de club și antrenor. Eu l-am cunoscut prin intermediul fiului meu, Rivaldinho. La acel Mondial din 1994, eu mă uitam și îl adoram pe Hagi", a declarat Rivaldo.

Relația lui Hagi cu jucătorii este una marcată de exigență și dedicare totală, un aspect pe care Rivaldo îl apreciază:

"Este normal că îl aud că e mai exigent la antrenamente, dar el știe că, pentru a fi învingător, trebuie să dai totul la pregătire și la meciuri. De aceea el mai țipă, se mai ceartă cu jucătorii, încearcă să scoată ce e mai bun din ei", a adăugat fostul star brazilian.

Stoichkov: "Academia lui Hagi este fantastică"

Hristo Stoichkov, câștigătorul "Balonului de Aur" din 1994, a elogiat munca lui Hagi la academia de fotbal Farul Constanța și a evidențiat impactul pozitiv pe care îl are asupra tinerilor fotbaliști.

"Astăzi, putem vorbi despre o academie de fotbal a lui Gică Hagi în Constanța. E ceva fantastic. Sunt mulți copii care merg în aceeași direcție. Cum trebuie să se antreneze, cum să mănânce, câte ore trebuie să doarmă, câte ore trebuie să se pregătească pentru a fi un fotbalist mare", a declarat Stoichkov.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!