Fotbal intern

EXCLUSIV Bombă la CFR! Omrani, pe urmele lui Arlauskis: datoriile uriașe riscă să îngroape clubul 

Giedrius Arlauskis a provocat rumoare în Liga 1, atunci când a dezvăluit problemele financiare pe care le are CFR Cluj, liderul campionatului din România.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 24 Aprilie 2022, 16:39
Data actualizarii: Duminica 24 Aprilie 2022, 16:47
Din articol

Lituanianul l-a acuzat pe patronul clubului, Neluțu Varga, că nu i-a achitat o datorie la ANAF, de 180.000 de euro, pe care CFR se angajase să o plătească atunci când goalkeeperul a semnat pentru a doua oară. Iar Arlauskis a mers la FIFA, care i-a dat câștig de cauză, urmând ca CFR să achite 560.000 de euro. Clubul s-a apărat într-un comunicat de presă, în care l-a acuzat pe Arlauskis că nu și-a plătit dările. Totuși, un paragraf al comunicatului atrage atenția: ”Nu vom nega faptul ca este o perioadă dificilă financiar, dar este bine de știut faptul că s-au găsit soluții în relațiile cu toți colaboratorii noștri care au venit către noi în mod amiabil”.

Omrani a cedat

E un paragraf care deschide, practic, cutia Pandorei. Potrivit site-ului oficial al instanțelor de judecată, portal.just.ro, CFR are pe rol mai multe procese deschise de către creditori pentru recuperarea creanțelor. Primul a fost dechis de către cipriotul Antonios Antoniou, cel care se ocupa cu deplasările și cantonamentele clubului clujean, datoriile fiind de 200.000 de euro.

Antoniou a cerut chiar falimentul CFR-ului dacă clujenii nu vor plăti suma. Pentru o sumă mai mică, de circa 10.000 de euro, un lanț hotelier din București, care deține hotelul Ramada, acolo unde clujenii obișnuiau să se cazeze la meciurile din Capitală cere, la rândul său, în instanță plata datoriei. De notat că pentru meciul cu Voluntari, din ziua de Paște, CFR nu s-a cazat la Ramada, ci a preferat hotelul lui George Copos, Crowne Plaza.

Totuși, problemele nu se opresc aici. Pe lângă datoriile către furnizori, cum ar fi și firma care asigura cateringul pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” la meciurile de pe teren propriu ale clujenilor, cazul Arlauskis se repetă și în cadrul actualului lot al campioanei. Potrivit unor surse apropiate de CFR, Billel Omrani, atacantul francez care a marcat șapte goluri și a oferit 10 pase de gol în acest sezon, se află și el în situația lui Arlauskis.

Pentru datorii la ANAF de peste 180.000 de euro – adunate în timpul contractului său, cifrat la 20.000 de euro + TVA în fiecare lună – Omrani a primit deja o poprire pe conturi. La fel ca în cazul lui Arlauskis, CFR ar fi plătit jucătorul în continuare – Omrani nu și-a depus memoriu, a rămas la CFR, deși a avut o ofertă bună de la Gigi Becali – evitând poprirea de pe contul francezului.

Sătul să își primească banii cu țârâita, Omrani ar fi izbucnit în urmă cu trei săptămâni, având o ceartă-monstru cu președintele campioanei, Cristian Balaj. Chiar dacă lucrurile au ”explodat” în acel moment, Omrani a rămas în lot, ba chiar a evoluat în toate meciurile din play-off, oferind trei pase decisive, două în eșecul cu Universitatea Craiova. Cert e însă că CFR stă în continuare pe un butoi cu pulbere, iar dacă titlul va fi ratat, cu siguranță formația clujeană – sau cel puțin în actuala încarcare – ar putea să se dizolve în vară. 

Modifică setările cookies