Fotbal extern

„Suntem toți uniți în cazul lui Dembele!” Replică dură a lui Xavi după mesajul amenințător postat de francez

Situația lui Ousmane Dembele (24 ani) la Barcelona continuă să fie din ce în ce mai tensionată. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Vineri 21 Ianuarie 2022, 10:33
Data actualizarii: Vineri 21 Ianuarie 2022, 10:39

Francezul a refuzat propunerile venite din partea clubului, iar oficialii Barcelonei i-au transmis că trebuie să plece de la echipă, chiar în această iarnă. Dembele a intrat în ultimele luni de contract, iar pretențiile sale salariale depășeau cu mult bugetul pe care catalanii și l-ar fi permis. 

Mai mult decât atât, pretențiile lui Dembele vin după ce a strâns sute se zile de accidentări și multe momente de indisciplină, atât la antrenamente, cât și în viața personală. 

Reacția lui Xavi după comunicatul lui Dembele

Atacantul francez a postat înainte de meciul cu Bilbao, din Cupa Spaniei, pierdut de catalani 2-3, un mesaj dur la adresa oficialilor clubului, punctând că nu va ceda șantajului din partea lor. 

Ousmane Dembele nu a fost inclus în lot de catalani pentru deplasarea de pe San Mames, iar șefii clubului l-au anunțat că nu va mai prinde niciun minut de acum înainte. 

„Cazul lui Dembele este o decizie care aparține clubului, tuturor, care suntem uniți. Atât. Nu cred că asta a afectat în timpul meciului”, a declarat Xavi la conferința de presă de la finalul meciului cu Bilbao, 2-3. 

Comunicatul lui Ousmane Dembele 

„Sunt patru ani de când citesc lucruri despre mine, la care nu am răspuns. Sunt patru ani de când apar tot felul de zvonuri despre mine. Sunt patru ani de când se vorbește despre mine, de când se minte cu un singur scop, de a mă distruge. Sunt patru ani de când am evitat să răspund, să nu mă justific niciodată. Am greșit? Cu siguranță.

Începând de azi, s-a terminat. Voi răspunde sincer, fără a ceda în fața niciunui șantaj. Am 24 de ani și, la fel ca orice om, am defecte, imperfecțiuni. Am trecut prin momente dificile, accidentări, am avut COVID-19. Fără nici măcar un antrenament, antrenorul m-a solicitat și eu am respectat tot ce mi-a cerut, fără a mă opune.

Am dat totul pe teren așa cum am făcut-o mereu pentru că fotbalul este pasiunea mea. Sunt conștient că am avut norocul să am cea mai frumoasă meserie din lume.

Mesajul meu este transparent. Nu dau voie nimănui să se gândească la faptul că nu sunt implicat în proiectul sportiv. Nu dau voie nimănui să îmi atribuie dorințe pe care niciodată nu le-am avut. Nu dau voie nimănui să vorbească în locul meu sau în locul impresarului meu în care am încredere totală.

Încă am contract cu Barcelona, sunt devotat total clubului, sunt la dispoziția echipei și a antrenorului meu. Întotdeauna am dat totul pentru colegii mei, iar acest lucru nu se va schimba acum.

Nu sunt o persoană care întinde capcane și nici nu am obiceiul de a ceda șantajelor. Cu siguranță, dragostea este o variantă a șantajului.

Așa cum știți, sunt dicuții. Îl las pe agentul meu să se ocupe, este teritoriul lui. Locul meu este pe terenul de fotbal, să joc, să împart momente de bucurie cu colegii mei și cu suporterii. Mai presus de orice, trebuie să ne concentrăm la un lucru esențial: să învingem”, a fost comunicatul postat de Dembele pe Instagram. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies