Fotbal extern

Dembele și-a decis viitorul și i-a anunțat pe șefii Barcelonei! A cerut contract de 200 de milioane de euro 

Ousmane Dembele (24 ani) a anunțat conducerea Barcelonei ce decizie a luat în privința viitorului său. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Duminica 16 Ianuarie 2022, 07:38
Data actualizarii: Duminica 16 Ianuarie 2022, 02:49

Francezul a intrat în ultimele șase luni de contract, iar catalanii au încercat să îi facă oferte prin care să își prelungească înțelegerea. Fotbalistul a cerut un salariu mult mai mare decât cel pe care îl are acum, însă conducerea a căutat să adapteze oferta contextului problemelor financiare existente la club. 

Ultima propunere a Barcelonei a fost înaintată în luna decembrie, fără ca șefii de pe Camp Nou să primească un răspuns până sâmbătă seară. 

Dembele nu vrea să își prelungească înțelegerea

După cum informează jurnalistul iberic Gerard Romero, francezul a comunicat deja conducerii că nu își va prelungi înțelegerea în condițiile pe care le-a primit. Dembele nu vrea să plece în iarnă de la Barca, așa cum s-a scris că ar vrea catalanii în cazul în care nu își prelungește contractul, pentru a obține o sumă de bani în schimbul său. 

Astfel, jucătorul va pleca gratis, în vară, argumentând conducerii de pe Camp Nou că se consideră a fi un jucător de top, care merită un contract pe nivelul său. 

Sursa citată anunță că Ousmane Dembele le-a cerut oficialilor Barcelonei un contract în valoare de 200 de milioane de euro brut, valabil pe următorii 5 ani, cu comision de 20 de milioane de euro pentru agentul său și 20 de milioane de euro pentru el, la semnătură. 

Barcelona se îndoiește însă că vreunul dintre cluburile interesate de Dembele s-ar putea ridica la pretențiile financiare ale jucătorului. 

Barcelona nu stă pe gânduri 

Date fiind condițiile, catalanii vor să acționeze rapid, după cum anunță Romero, comunicându-i jucătorului că oferta de prelungire va fi retrasă. Mai mult decât atât, aceștia îi vor scădea și clauza din contract începând cu duminică. 

Mai mult decât atât, Dembele va fi informat de faptul că nu va mai juca în tricoul Barcelonei. 

11 meciuri a jucat Ousmane Dembele în tricoul Barcelonei, în toate competițiile, în acest sezon, timp în care a înscris un singur gol și a oferit 2 assist-uri. 

Adus în 2017 de la Borussia Dortmund, francezul cotat la 30 de milioane de euro conform Transfermarkt, s-a făcut remarcat mai mult prin accidentările sale dese și gesturile de indisciplină. 

În aproape 5 ani petrecuți pe Camp Nou, winger-ul a bifat 129 de prezențe în tricoul catalanilor, înscriind 31 de goluri și oferind 23 de assist-uri. În această perioadă, Dembele a suferit 13 accidentări care l-au ținut departe de teren, unele dintre ele mai serioase, lipsind și peste 100 de zile. 

Modifică setările cookies