Spania

Xavi s-a săturat și i-a transmis un mesaj public lui Ousmane Dembele: "Prelungești sau pleci!"

Ousmane Dembele (24 de ani) se află în ultimele șase luni de contract cu FC Barcelona, iar catalanii riscă să-l piardă gratis pe campionul mondial francez.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 19 Ianuarie 2022, 16:12
Data actualizarii: Miercuri 19 Ianuarie 2022, 16:13

FC Barcelona susține că încearcă de cinci luni să ajungă la un acord cu Ousmane Dembele pentru prelungirea înțelegerii, în timp ce agentul fotbalistului a declarat că nu au existat discuții concrete, "ci doar amenințări că nu va mai juca".

Xavi, ultimatum pentru Ousmane Dembele

La conferința de presă premergătoare meciului cu Athletic Bilbao, din optimile Cupei Spaniei, programat joi, de la 22:30, Xavi a transmis un mesaj ferm, explicând că Dembele are două variante în acest moment: fie își prelungește contractul în această iarnă, fie va pleca.

Antrenorul Barcelonei a exclus varianta ca francezul să rămână sub contract, dar să fie trimis în tribune în cazul în care nu își extinde contractul.

"Ce pot să spun este că suntem într-o situație complexă și dificilă. Dacă nu își va prelungi contractul, clubul a stabilit că trebuie să luăm o decizie în cazul său. Nu e ușor, dar Mateu Alemany a negociat cu el timp de cinci luni și nu ne permitem să mai așteptăm. 

Fie prelungește, fie vom lua o decizie. Varianta de a-l trimite în tribune nu este luată în calcul. Își prelungește contractul sau vom încerca să ne despărțim de el", a spus Xavi, citat de Mundo Deportivo.

Barcelona a plătit nu mai puțin de 140 de milioane de euro pentru transferul lui Ousmane Dembele de la Borussia Dortmund, în 2017, iar francezul nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Din cauza numeroaselor accidentări, a jucat în doar 129 de meciuri oficiale și a marcat 31 de goluri.

  • 30 de milioane de euro este cota de piață actuală a lui Ousmane Dembele, conform Transfermarkt

„Conducerea Barcelonei îl pierde pe Ousmane Dembele”

Moussa Sissoko,, agentul fotbalistului, susține că oficialii Barcelonei nu au fost adepții dialogului în această perioadă și că singura modalitate prin care au încercat să-l convingă pe Dembele să rămână pe Camp Nou a fost amenințarea că va lustrui banca de rezerve până în vară.
 
„Este o mișcare de presiune care nu funcționează cu oameni ca noi. Poate că funcționează cu agenți care au prietenii cu FC Barcelona. Acesta nu este cazul meu, sunt aici să apăr interesele jucătorului meu.

Nu suntem aici pentru a alimenta dezbaterile pe rețelele de socializare. Dar adevărul trebuie spus. Da, avem pretenții exigente, dar am arătat deja că opțiunile de carieră ale lui Ousmane nu erau dictate de bani, altfel nu ar fi aici. 

Deci, dacă Barcelona ar fi vrut să negocieze ar fi putut încerca să stea la masă cu noi pentru a discuta. Doar că nu a existat nicio discuție, ci doar amenințări că nu va mai juca. Și asta este interzis.

Vom revendica drepturile lui Ousmane Dembele dacă necesar.

Nu știm ce vom face, nu s-a făcut nimic. Dar conducerea îl pierde pe Ousmane. Am arătat încă de la început că vrem să discutăm, cu condiții clare, dar fără să închidem ușa”, a declarat impresarul Moussa Sissoko pentru RMC Sport. 
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies