Criticat pentru decizia sa, Xavi a răspuns vehement: "Nu este vorba de bani!"

Xavi Hernandez Barcelona Joan Laporta la liga Spania Xavi, antrenor Barcelona / Foto: Imago Images
Ionuț Stoica
Data publicarii: Vineri 26 Aprilie 2024, 08:11
Data actualizarii: Vineri 26 Aprilie 2024, 08:11

Xavi Hernandez a făcut o declarație importantă în privința deciziei sale de a continua să antreneze echipa catalană și în sezonul următor. 

În cadrul unei conferințe de presă, antrenorul a explicat motivele care l-au determinat să rămână pe banca tehnică. Xavi a explicat că nu este vorba despre bani, ci despre încrederea pe care o simte din partea tuturor celor implicați în club.

"Continui pentru că simt încrederea tuturor, a președintelui, a consiliului de administrație, a lui Deco, a lui Rafa Yuste și a jucătorilor," a afirmat Xavi, citat de Mundo Deportivo.

  • Xavi, antrenor Barcelona / Foto: Imago Images

În timp ce au circulat speculații privind motivele deciziei sale ca fiind de natură financiară, antrenorul a respins ferm aceste presupuneri, și a explicat că decizia sa a fost determinată de încrederea într-un proiect de succes, precum este cel al Barcelonei.

"Nu este o chestiune de bani, important este să observăm încrederea tuturor în acest proiect. Au spus toate aceste chestii ca să mă rănească. Dacă nu aș fi continuat, banii din contract mergeau la următorul antrenor. Deci este total nedrept să se spună asta" 

"Proiectul nu s-a terminat, încă am puterea să continui. Iubesc clubul ăsta și îmi doresc să fac tot ce e mai bine posibil." a continuat Xavi.

Joan Laporta: "Nu a fost o chestiune de bani!"

Președintele Barcelonei, Joan Laporta, a confirmat sprijinul acordat de club tehnicianului și a explicat că decizia sa a fost bazată pe loialitate și dedicație față de club. 

"Nu a fost o chestiune de bani, ci de sport. Toţi fanii Barcelonei trebuie să ştie că Xavi nu a fost niciodată lacom când a venit vorba de bani, s-a gândit mereu la club şi nu a impus nicio condiţie de orice fel", a declarat președintele clubului, conform sursei citate.

"De câte ori am optat pentru stabilitate, în general a mers bine. Mi-am dorit din prima clipă să continuăm cu Xavi. El reprezintă stabilitatea pentru proiect, iar asta este una dintre cheile succesului. A existat unanimitate şi suntem cu toţii mulţumiţi. Am vorbit cu Xavi după meciul cu Real Madrid şi i-am spus clar că vreau ca el să continue." a continuat Laporta.


Xavi a recunoscut că sezonul nu a decurs conform așteptărilor și speră că lucrurile vor merge mai bine anul viitor.

"Nu vom câștiga niciun titlu anul ăsta, dar văd acest sezon ca o lectie, ne vom îmbunătății abilitățile sezonul viitor" a adăugat antrenorul.

Clasament LaLiga

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!