Spania

„Aștept să facă un efort!” Mesajul lui Xavi pentru Dembele în cazul prelungirii contractului 

Ousmane Dembele (24 ani) nu s-a decis încă în privința viitorului său. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Marti 04 Ianuarie 2022, 16:34
Data actualizarii: Marti 04 Ianuarie 2022, 18:29

Catalanii i-au tot făcut oferte atacantului francez, care însă le-a refuzat din cauza propunerilor financiare. Barcelona a încercat să îi propună o înțelegere lui Dembele în limita problemelor financiare de la club, dar reprezentanții jucătorului nu au fost de acord cu sumele primite, pretențiile fotbalistului ridicându-se la peste 40 de milioane de euro anual, după cum anunță jurnaliștii iberici. 

Mesajul lui Xavi pentru Ousmane Dembele

Antrenorul catalanilor a vorbit la conferința de presă premergătoare meciului din Cupa Spaniei cu Linares, iar acolo a fost întrebat și despre situația campionului mondial. Xavi a profitat de ocazie pentru a-i transmite un mesaj lui Dembele, asigurându-l că Barca rămâne cea mai bună opțiune pentru el. 

„Sunt liniștit și aștept noutăți. Nu depinde de mine. Depinde de club, de jucător și de reprezentanții săi. Ousmane ar trebui să facă un efort și să se gândească la viitor, care are legătură cu Barca. Aștept ca el să facă un efort. Ca proiect sportiv, acesta este cel mai bun pentru el. În niciun loc nu va fi la fel de fericit ca la Barca. Vom vedea ce decide”, a declarat Xavi la conferința de presă, citat de Mundo Deportivo

Întrebat și despre Philippe Coutinho, despre care s-a scris constant că urmează să plece în perioada de mercato din iarnă, antrenorul a recunoscut că nu a vorbit cu jucătorul brazilian, însă a ținut să puncteze că trebuie să existe plecări de la echipă, astfel încât transferurile făcute să poată fi înscrise. Barcelona nu se încadrează în plafonul salarial impus în La Liga cu noile transferuri din cauza salariilor mari existente la prima echipă. 

„Nu am vorbit cu Philippe. Este un profesionist și ne ajută. Ca să existe transferuri noi, trbeuie să existe și plecări. E clar. Încercăm să încheiem și înscrierea lui Alves, care ar putea avea loc azi. Pentru a putea înscrie jucători avem nevoie de plecări sau ca Dembele să își prelungească înțelegerea”, a adăugat tehnicianul. 

Modifică setările cookies