Fotbal extern

UEFA vrea să schimbe iar regula ofsaidului după golul lui Mbappe din finala Ligii Națiunilor

Anunțul a fost făcut de șeful arbitrilor, Roberto Rosetti.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 15 Octombrie 2021, 14:15
Data actualizarii: Vineri 15 Octombrie 2021, 14:18

Golul controversat înscris de Mbappe în finala Ligii Națiunilor, Franța - Spania 2-1, a făcut ca UEFA să regândească regula ofsaidului, a admis șeful arbitrilor europeni, italianul Roberto Rosetti.

Interpretarea legii intră în conflict cu spiritul acesteia

”Anthony Taylor (n.r. - centralul întâlnirii) a luat decizia corectă, bazată pe legea existentă și interpretarea ei oficială. Totuși, acest caz ne arată cum interpretarea actuală a legii pare să intre în conflict cu spiritul legii, care trebuie să împiedice orice jucător să obțină un avantaj din poziția de ofsaid”, a declarat Rosetti, ales cel mai bun arbitru din lume în 2008.

Actualul oficial UEFA a mai precizat că forul european apreciază că există modalități pentru îmbunătățirea legii ofsaidului și că discuții în acest sens se vor purta la întâlnirile cu reprezentanții FIFA și IFAB (International Football Association Board), organul care determină regulile fotbalului.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies