Șeful arbitrilor de la UEFA, verdict după penalty-ul controversat din Slovacia - România

Slovacia David Hancko Ianis Hagi Roberto Rosetti Romania EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 28 Iunie 2024, 17:18
Data actualizarii: Vineri 28 Iunie 2024, 17:22

Roberto Rosetti (56 de ani), șeful comisiei pentru arbitri din cadrul UEFA, a analizat penalty-ul primit de România în meciul cu Slovacia (1-1), de la EURO 2024.

În partida disputată la Frankfurt, România a egalat în minutul 37 după un penalty transformat de Răzvan Marin. Ianis Hagi a fost cel care a obținut lovitura de la 11 metri.

Roberto Rosetti: "Decizia corectă la penalty-ul primit de România contra Slovaciei"

La o acțiune în flancul drept, Ianis Hagi s-a îndreptat spre careul advers și s-a prăbușit pe gazon după un contact cu David Hancko, fundașul slovacilor. Centralul german Daniel Siebert a dictat inițial lovitură liberă pentru România din afara careului, însă arbitrii din camera VAR au intervenit, iar decizia s-a schimbat în penalty, fără ca Siebert să revadă faza la monitor.

"A fost o fază foarte complicată în jocul Slovacia - România. Era imposibil de văzut de arbitru pe teren, asta vă pot zice după 30 de ani de arbitraj. Mulțumim VAR pentru ajutor. Penalty, decizie corectă", a spus Roberto Rosetti, la o conferință de presă organizată vineri, potrivit Golazo.

Ucrainenii susțin că penalty-ul României a fost "dubios"

Ucrainenii, eliminați după remiza cu Belgia (0-0), au urmărit cu interes și ce s-a întâmplat în celălalt meci al grupei. România a fost pe locul 4 timp de 13 minute, după ce Slovacia a deschis scorul în minutul 24, prin Duda.

Presa din Ucraina continuă să conteste lovitura de la 11 metri acordată tricolorilor, iar jurnaliștii scriu despre revolta din mediul online a microbiștilor din Ucraina.

"Fanii Ucrainei sunt revoltați de ceea ce s-a întâmplat în meciul Slovacia - România, iar acest episod probabil a stabilit soarta grupei. 

Ca să o spunem frumos, România a primit un penalty dubios. Hagi a pătruns din flanc și a fost oprit de Hancko. Arbitru Daniel Siebert a acordat inițial lovitură liberă din afara careului. Deși inclusiv această decizie a fost una care a provocat îndoieli, Siebert și-a schimbat decizia în lovitură de la 11 metri, iar meciul s-a încheiat 1-1.

Este clar că fanii Ucrainei sunt revoltați de decizia arbitrului", a scris joi Tribuna, care a publicat zeci de mesaje de nemulțumire ale suporterilor.

VIDEO Penalty-ul obținut de Ianis Hagi în Slovacia - România

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!