Motivul pentru care Istvan Kovacs nu a fost delegat în optimile EURO 2024! Șeful arbitrilor UEFA a explicat totul

Istvan Kovacs Roberto Rosetti EURO 2024 Istvan Kovacs / Foto: Imago Images
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 29 Iunie 2024, 08:28
Data actualizarii: Sambata 29 Iunie 2024, 08:27

EURO 2024 este transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO, în perioada 14 iunie - 14 iulie 2024. 


Istvan Kovacs (39 de ani), cel mai bine cotat arbitru român, a condus două meciuri din cadrul EURO 2024 (Slovenia - Serbia 1-1 și Cehia - Turcia 1-2), ultimul chiar în ultima etapă din faza grupelor.

În optimile competiției, centralul din Carei nu a fost delegat de UEFA, astfel că, cel mai probabil, ar putea să arbitreze un meci abia în sferturi.

Motivul pentru care Istvan Kovacs nu a fost delegat în optimile EURO 2024

Motivul a fost explicat de Roberto Rosetti, șeful arbitrilor din cadrul forului european, care spune că deciziile sunt luate pe baza prestațiilor pe care centralii le-au avut până acum.

„Sunt decizii luate pe baza calității prestațiilor pe care le-au avut. Unii arbitri nu au fost delegați nu pentru că s-au descurcat prost, dar pentru că alții au fost mai buni.

Unele brigăzi au condus un meci, altele două, altele vor avea trei, unele chiar 4. Singurul meu obiectiv este să iau deciziile corecte pe baza meritocrației, calității și valorilor noastre”, a spus Rosetti.

În meciul Cehia - Turcia 1-2, Istvan Kovacs a arătat nu mai puțin de 17 cartonașe galbene și două cartonașe roșii, iar prestația sa i-a enervat la culme pe cehi, care au fost eliminați în urma acestui rezultat.

Istvan Kovacs a condus și Slovenia – Serbia, de la EURO 2024

Întâlnirea i-a adus o sumă importantă de bani arbitrului care oficializează partide în Supeliga României. UEFA l-a recompensat cu 5.000 de euro, dar Istvan Kovacs va fi la centru și în alte dueluri, posibil și în confruntări din fazele eliminatorii.

Înainte ca tricolorii și chiar arbitrul să meargă în Germania, Istvan Kovacs le-a prezentat jucătorilor României, înainte de participarea la EURO 2024, cele mai noi modificări din Legile Jocului şi instrucţiuni din domeniu la nivel internaţional.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!