Sancțiuni drastice după scandalul de la meciul dintre Nice și Marseille

Nice Ligue 1 Olympique Marseille Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 26 August 2021, 00:36
Data actualizarii: Joi 26 August 2021, 00:56

Liga Profesionistă de Fotbal din Franţa a anunțat sancțiunile după meciul dintre Nice și Olympique Marseille, înrerupt de intrarea suporterilor pe teren.

Liga Profesionistă de Fotbal din Franţa a decis sancțiunile după meciul întrerupt dintre Nice și Olympique Marseille

Meciul din etapa a treia a campionatului de fotbal al Franţei, a fost întrerupt duminică seara după ce suporterii au invadat terenul în urma unui incident care a încins spiritele - un recipient de plastic cu apă aruncat spre internaţionalul Dimitri Payet, care l-a aruncat înapoi în tribune, transmite AFP.

Deciziile luate de LPFF

- Nice va juca meciul de pe 28 august, cu Bordeaux, fără spectatori.

- Pablo Fernández, preparatorul fizic OM, suspendat. Acesta nu va mai avea voie să stea pe bancă, la vestiar și nu va mai avea voie să ocupe o funcție funcție oficială în cadrul clubului.

- Meciul Nice - Marseille nu va fi luat în considerare în clasament

Pe 8 septembrie va avea loc o nouă întâlnire, când se vor decide pedepsele legate de comportamentul suporterilor lui Nice, comportamentul jucătorilor, refuzul revenirii pe teren al celor de la OM.

Dimitri Payet a stârnit furia suporterilor lui Nice

Incidentele de la meciul Nice - Marseille au izbucnit în min. 75, când, aflat la colţul terenului, Dimitri Payet a aruncat în tribună unul dintre numeroasele recipiente cu apă care îl vizau de fiecare dată când încerca să execute un corner. Crainicul stadionului făcuse apel anterior la spectatori să nu mai arunce cu obiecte din tribune.

Alvaro Gonzalez şi Mattéo Guendouzi, alţi doi jucători ai oaspeţilor, au intervenit şi ei, iar mai mulţi stewarzi au încercat să liniştească spectatorii, s-au schimbat lovituri între jucători pe teren, între stewarzi şi spectatori, totul încheindu-se cu invadarea terenului de către fani. Pe reţelele de socializare au circulat imagini cu urmele lăsate de lovituri pe corpurile jucătorilor de la Olympique Marseille, printre cei mai afectaţi fiind Luan Peres şi Payet.

Incidentele de la Nisa survin la o săptămână după ce partida dintre Montpelier şi Marseille (2-3) a fost întrerupt tot pentru aruncarea de recipiente cu apă pe teren.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!