Manchester United și Girona, ”retrogradate”? UEFA s-a decis în privința clubului din Premier League și a revelației din La Liga

Manchester United Girona Manchester City Nice Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 03 Iunie 2024, 10:23
Data actualizarii: Luni 03 Iunie 2024, 10:23

Rivalele din Manchester, City și United, s-au calificat în următorul sezon din cupele europene.

Dacă echipa lui Pep Guardiola a câștigat titlul și merge în Champions League, Manchester United a reușit să spele rușinea din campionat și a cucerit Cupa Angliei, care îi oferă un bilet către Europa League.

Decizia luată de UEFA în privința lui Manchester United și a lui Girona

Cei doi ”titani” din Premier League au avut, însă, emoții cu privire la următorul sezon din cupele europene. Regulamentul UEFA prevede că două echipe deținute de aceeași entitate nu pot evolua în aceeași competiție europeană, lucru ce o vizează atât pe Manchester City, cât și pe Manchester United.

Girona, echipa deținută de aceeași entitate care patronează Manchester City a încheiat pe locul 3 în La Liga și s-a calificat în Champions League, în timp ce Nice, echipă ”înfrățită” cu Manchester United, a încheiat pe locul 5 în Ligue 1 și s-a calificat în Europa League.

În mod normal, în această situație, echipa care a încheiat pe un loc mai slab în clasament la finalul sezonului va fi retrogradată în următoarea competiție ca importanță, în cazurile de față, Girona, în Europa League, iar Manchester United, în Conference League.

Totuși, conform The Times, după o săptămână de deliberări, UEFA a luat decizia de a le permite tuturor celor patru echipe să participe în competițiile europene.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!