Erling Haaland Bayern Munchen Borussia Dortmund Robert Lewandowski Fotbal extern

Lewandowski, mesaj tranșant pentru 'mașina de goluri' Haaland: „Potențialul nu te transformă într-un star!” 

Erling Haaland (21 ani) este unul dintre cei mai promițători fotbaliști din lume.

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Vineri 04 Februarie 2022, 23:00
Data actualizarii: Vineri 04 Februarie 2022, 23:01

Atacantul norvegian a făcut senzație încă de la primele apariții în tricoul Borussiei Dortmund, iar asta a atras atenția marilor cluburi din Europa. Vara se anunță a fi una intensă pentru Haaland, care poate pleca de la gruparea din Bundesliga, având o clauză de reziliere de 75 de milioane de euro. 

Echipe precum Barcelona, Real Madrid, Manchester City sau Paris Saint-Germain s-au interesat de golgheterul lui Dortmund, care a devenit o adevărată „mașină de goluri” în Bundesliga. 

Robert Lewandowski, mesaj tranșant pentru Erling Haaland

Rivalul său din campionatul Germaniei, Robert Lewandowski, a vorbit despre atacantul norvegian, însă în ciuda faptului că este fotbalistul care a atras cel mai mult atenția marilor cluburi, polonezul rămâne reticent în cazul său. Mai mult, câștigătorul trofeului FIFA „The Best” lansează și un avertisment pentru Haaland.

„Haaland este un jucător incredibil, e distractiv să îl urmărești. Însă doar pentru că cineva are un mare potențial nu înseamnă că va fi un mare star pentru mult timp!”, a declarat Lewandowski, citat de cotidianul AS

Prin comparație, Haaland a înscris 96% dintre golurile sale din interiorul careului, în timp ce Lewandowski are o cotă de 84%. Golgheterul lui Bayern nu se compară însă cu tânărul atacant al rivalei Dortmund, punctând care sunt diferențele dintre ei. 

„Nu îmi place să compar un jucător de 33 de ani cu unul de 21 de ani, pentru că fiecare se dezvoltă în mod diferit. Însă este puternic, rapid, fizic. Jocul său se bazează pe asta. Am calități diferite. Nu știm cum se va dezvolta el”, a adăugat atacantul polonez. 

În clasamentul pentru Gheata de Aur, Lewandowski este lider, cu 34 de reușite, până acum, având cu 10 mai multe decât Karim Benzema (24 de goluri). Erling Haaland se află pe poziția a treia, având 23 de goluri marcate. 

  • 80 de goluri în 79 de meciuri a reușit Erling Haaland la Borussia Dortmund. 
  • 150 de milioane de euro este cota norvegianului conform Transfermarkt. 
Modifică setările cookies