Guardiola, ATACAT de un antrenor urias! "Fotbalul lui nu e pentru toata lumea"

Guardiola, ATACAT de un antrenor urias! "Fotbalul lui nu e pentru toata lumea"

Stilul lui Pep Guardiola nu este pe placul tuturor, iar un antrenor din fotbalul ii critica modul de a antrena.

Massimiliano Allegri, in prezent fara vreun angajament, critica stilul de joc practicat de Pep Guardiola, actualul antrenor al lui Manchester City.

Allegri sustine ca jocul pe contraaatac este mai eficient decat celebrul "tiki-taka" implementat de Guardiola la Barcelona: "Prevad o revenire mareata a contraatacului. Noi l-am urmat in mod gresit pe Guardiola timp de 20 de ani. Fotbalul lui nu e pentru toata lumea. Trebuie sa ii ai pe Iniesta, Xavi si Messi. Am discutat un subiect care s-a bazat numai pe ei drept lectie pentru toti. Cand il aud pe Sacchi vorbind despre pastrarea posesiei si despre a avea o atitudine pro-activa, nu inteleg ce spune si ma enerveaza. De ce jocul vertical nu poate fi un fotbal pro-activ?", a spus Allegri.

"Acum calatoresc mult, ma uit la meciurile de copii, la fotbalul amator, vorbesc cu antrenorii si aud lucruri care ma speri. Ei vorbesc din carti, ca televizoarele. Daca filosofiile sunt bune, de ce sa nu le folosim? Problema e rezultatul, asta e realitatea. Ei obtin sau nu rezultate?", a concluzionat tehnicianul in varsta de 52 de ani.

Allegri a reusit sa castige 5 titluri cu Juventus si a ajuns de doua ori in finala Ligii Campionilor. De partea cealalta, Guardiola a obtinut 14 trofee in 4 sezoane la Barcelona, printre care si doua Ligi ale Campionilor.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Noile reguli de funcționare a teraselor. Ce trebuie să știe personalul și clienții
BRAT