EURO

Franța - Elveția, cel mai spectaculos meci de la EURO 2020, s-a jucat în România!

România a fost una dintre cele 11 țări gazdă ale Campionatului European din 2020!

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Sambata 01 Ianuarie 2022, 18:00
Data actualizarii: Sambata 01 Ianuarie 2022, 17:47

România a fost una dintre țările care a candidat pentru a fi organizatoare în cadrul formatului inedit al Campionatului European, care avea să se desfășoare pe 12 stadioane, în 12 țări diferite. Pandemia de coronavirus a dus la amânarea turneului cu un an, însă FRF a reușit să asigure UEFA că România poate organiza turneul și în 2021, însă în cursă au mai rămas doar 11 orașe.

În ciuda faptului că țara noastră organiza unul dintre cele mai așteptate turnee din fotbal, bucuria românilor a fost umbrită de absența naționalei României de la EURO 2020, după ratarea barajului, în urma înfrângerii suferită în meciul cu Islanda, 1-2.

4 meciuri aveau să se dispute în București, iar dintre ele, cel mai important avea să fie cel din optimile de finală. Austria - Macedonia de Nord, Ucraina - Macedonia de Nord și Ucraina - Austria sunt partidele din Grupa C care s-au disputat pe Arena Națională.

Franța - Elveția, spectacolul din optimi de la București

'Surpriza' pentru România a venit în momentul în care s-au decis echipele calificate în optimile de finală. Franța, campioana mondială care îi avea în lot pe Kylian Mbappe, Paul Pogba și Karim Benzema, reconvocat de Deschamps după o lungă pauză, avea să dea de Elveția, chiar pe Arena Națională, sub privirile a peste 20 000 de spectatori.

Franța era principala favorită a meciului, venind și din postura de campioană mondială, însă deznodământul a fost unul la care nimeni nu s-a așteptat.

Scorul a fost deschis de Seferovic, în minutul 15, iar până la pauză, tabela de marcaj a rămas intactă. Revenit la națională cu ocazia turneului, Karim Benzema și-a justificat prezența, iar în minutele 57 și 59 a înscris, ducând naționala Franței în avantaj. În minutul 55, Rodriguez a ratat penalty-ul care putea restabili egalitatea, după o intervenție bună a lui Lloris.

Pogba a marcat și el, cu o super-execuție, în minutul 75, iar meciul părea să fie decis, cu Franța calificată în sferturi, chiar și în minutul 81, când Seferovic a mai înscris o dată. Însă, minunea, sub numele lui Gavranovic, s-a întâmplat, iar Elveția a trimis meciul în prelungiri cu un gol înscris în minutul 90.

Prelungirile partidei s-au scurs fără ca vreuna dintre echipe să mai reușească să înscrie, urmând ca echipa calificată în sferturi să se decidă la loviturile de departajare. Cele două au mers cap la cap până la ultima lovitură a primei serii pentru Franța, când Kylian Mbappe, cel care avea presiunea unei națiuni pe umerii săi și de la care toți se așteptau să fie eroul echipei, a cedat surprinzător în fața lui Sommer, care a făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale carierei, apărând penalty-ul atacantului francez.

Meciul a fost unul dintre cele mai spectaculoase de la EURO 2020, mai ales datorită deznodământului, Elveția pornind din postura de outsider, iar până în minutul 90 a fost ca și eliminată, însă a reușit să doboare echipa de staruri a lui Deschamps și să își asigure prezența în sferturile de finală. 

VIDEO - Rezumatul meciului Franța - Elveția 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies