FCSB caramavrov Conference League Dunajska Streda - FCSB FCSB the next generation Conference League

FCSB: The Next Generation! Caramavrov, după Dunajska Streda - FCSB 0-1

Returul e joi, la București. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 04 August 2022, 00:24
Data actualizarii: Joi 04 August 2022, 01:37

Victoria celor de la FCSB cu Dunajska Streda nu este deloc surprinzătoare, diferența de valoare fiind evidentă pe tot parcursul partidei tur, dar remarcabil este cu totul altceva. Dică a terminat meciul cu 5 jucători Under 23 în teren!

1. Portarul Târnovanu are 22 de ani și pare să aibă un viitor luminos în fotbal. Cu un fizic foarte bun pentru acest post, băiatul e curajos, iese bine pe centrări, are reflexe. Cred că poate deveni  goalkeeperul naționalei mari pentru mult timp de acum încolo.  

2. Despre Octavian Popescu (19 ani) am mai vorbit. Și-a arătat clasa și în Slovacia, a provocat eliminarea lui Kruzliak, din minutul 68, a tras la poartă, are viziune, e clar că poate mai mult, așteptăm să progreseze evident și poate fi și el unul din titularii primei reprezentative.

3. Ianis Stoica a împlinit și el de curând doar 19 ani. E greu să joci vârf de atac la vârsta asta, dar el o face cu abnegație și cu dorința de a fi mai bun pe zi ce trece. Are nevoie să i se dea încredere în continuare, să fie încurajat și sunt convins că poate ajunge și el un fotbalist important.

4. Lixandru (21 de ani) a fost aruncat în luptă la mijlocul terenului în locul lui Edjouma, într-un moment în care FCSB avea nevoie de experiență pentru a închide jocul, nu de tineețe. S-a descurat binișor, n-a ieșit în evidență, dar e mare lucru pentru el că a jucat 12 minute plus prelungiri într-un meci euopean.

5. Șut are și el doar 23 de ani. Nu e spectaculos, dar își face treaba, e un bun închizător, șutează și la poartă, are și el posibilități de creștere.

Titular cu Dunajska Streda, Miculescu, abia venit la echipă, a împlinit și el în luna mai doar 21 de ani. E tehnic, se mișcă bine, e și un bun pasator, dar și un bun marcator. Cred că e un transfer reușit dacă nu va fi distrus la un moment dat din interior.

Deci 5 jucători din 11 la final, aproape jumătate din echipă, și 6 din 14 intrați, per total, au sub 23 de ani! Spuneți-i asta lui Dan Petrescu și se va lăsa de antrenorat, pentru că el n-ar folosi, probabil, niciunul dintre cei 6.

Pe bancă mai erau Musi (18 ani), Pantea (18 ani), Șerban (22), Haruț (23) și potarul Andrei Vlad, care are și el doar 23 de ani! Deci 11 jucători din lotul de 22 au sub 23 de ani! 

Poate că e vorba de curaj și de un pic de nebunie, a lui Becali, a lui Dică. Nu știu dacă poți să iei titlul cu un asemenea lot, dar cert este că FCSB are viitor. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!