VIDEO EXCLUSIV „Octavian Popescu este un băiat extrem de inteligent!” Cuvinte de laudă la adresa 'perlei' de la FCSB 

Octavian Popescu (19 ani) este unul dintre tinerii jucători de perspectivă ai României, remarcându-se prin prestațiile sale bune. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 02 Iulie 2022, 13:57
Data actualizarii: Sambata 02 Iulie 2022, 14:37

Tânărul jucător s-a evidențiat prin calitățile tehnice pe care le-a arătat pe terenul de joc, fiind unul dintre cei mai buni fotbaliști ai vicecampioanei României în sezonul încheiat în urmă cu o lună. Popescu este și jucătorul în schimbul căruia Gigi Becali speră să obțină o sumă consistentă de transfer, de ordinul zecilor de milioane de euro. 

Jucătorul a fost blamat însă pentru faptul că nu a susținut examenul de Bacalaureat, însă a declarat chiar el că nu abandonează acest aspect și că intenționează să susțină și să treacă examenul. Primele sale apariții în spațiul public au fost criticate pentru dificultatea în care s-a exprimat tânărul jucător, care odată cu experiența căpătată a început să fie mai dezinvolt și în interviurile acordate, semn că a depășit momentul emoțiilor. 

Adrian Iencsi, cuvinte de laudă la adresa lui Octavian Popescu

Prezent în platoul emisiunii „Ora exactă în sport”, Adrian Iencsi, cel care l-a pregătit pe Octavian Popescu la începuturile sale, a avut doar cuvinte de laudă la adresa tânărului jucător, despre care a spus că este extrem de inteligent și nu doar pe terenul de joc. 

„Îl cunosc foarte bine pe Octavian Popescu și foarte multă lume spune: 'domnule, nu îl duce mintea' sau ceva de genul acesta pentru că l-au văzut la primele interviuri. Primele interviuri în fotbalul mare, e normal să aibă copilul emoții, să vorbească mai întrerupt. 

Credeți-mă, Octavian Popescu este un băiat foarte inteligent, extrem de inteligent și mai ales la fotbal. E atât de inteligent încât nimeni nu își dă seama, eu îl cunosc perfect pe băiatul ăsta, vă spun cu cea mai mare sinceritate”, a declarat Adrian Iencsi la PRO Arena.

Adrian Iencsi, despre Octavian Popescu la Poveștile SPORT.RO 

„Tavi Popescu e un adevărat talent, a fost o surpriză și pentru mine când mi-a fost propus să îl aduc la Craiova, la echipa a doua, avea 17 ani, nu mi-a venit să cred când mi s-a spus că poate veni liber. L-am primit cu brațele deschise, eu îl cunoșteam, fiind antrenor la U19 la Rapid, el era la U17, i-am transmis multă încredere, a jucat meci de meci, a progresat foarte mult, a devenit mult mai puternic fizic, a căpătat forță, iar de la venirea lui Victor Pițurcă a făcut pasul la echipa mare, mă gândesc că ar fi putut rămâne.

A ajuns la FCSB, și eu am fost surprins la vremea aceea, mai ales pentru că am fost unul dintre cei care au insistat la domnul Rotaru să nu mai piardă vremea, să îl ia, pentru că va fi un jucător de echipa națională. Nu mai contează, nu mai vreau să vorbesc despre asta pentru că s-a vorbit mult, important e că a ajuns acolo unde a trebuit. 

Exact cum am spus, a ajuns și la națională, acum depinde de el, să fie un tip serios, să se odihnească foarte bine, să aibă grijă la alimentație și dacă face lucrurile astea, cred că va ajunge un jucător de top în Europa. 

Eu consider că e prea tânăr să plece acum, a devenit o certitudine la FCSB, dar încă nu este în deplină maturitate, mai are foarte mult de lucru, mai trebuie să își îmbunătățească controlul cu piciorul stâng, jocul cu capul. Odată cu meciurile în picioare va căpăta și experiență, dar trebuie să câștige cu echipa de club, să devină om de bază la națională, atunci ar putea ajunge la o echipă mare din Europa”, a declarat antrenorul. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies