Romelu Lukaku Belgia cupa mondiala 2022 CM 2022

Lovitură pentru belgieni! S-a accidentat și va rata cel puțin două meciuri la Cupa Mondială

Echipa Belgiei a efectuat duminică primul antrenament public în Qatar fără atacantul său vedetă Romelu Lukaku, accidentat la coapsa stângă înaintea Cupei Mondiale 2022 şi aşteptat să fie refăcut pentru ultimul meci din grupe în faţa Croaţiei, informează AFP.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 20 Noiembrie 2022, 17:25
Data actualizarii: Duminica 20 Noiembrie 2022, 17:25

Atuul major al "Diavolilor Roşii", devenit principala lor incertitudine, atacantul de 29 de ani şi-a continuat convalescenţa şi va rata primele două meciuri, miercuri cu Canada şi duminica viitoare cu Maroc, au anunţat surse ale echipei belgiene.

Semifinaliştii Cupei Mondiale din 2018 speră ca Lukaku să fie recuperat pentru meciul din Grupa F cu vicecampioana mondială Croaţia, pe 1 decembrie.

Sosită în noaptea de vineri spre sâmbătă în Qatar, după înfrângerea suferită în faţa Egiptului (1-2), la Kuweit, într-o partidă amicală, naţionala Belgiei a făcut sâmbătă o şedinţă de recuperare la cartierul său general de la Salwa Beach, unul din cele mai luxoase din Qatar, scrie Agerpres.

Țara gazdă Qatar și numeroasele acuzații la adresa sa

De la desemnarea, la finele lui 2010, pentru organizarea acestui eveniment planetar, obţinut spre surprinderea generală în defavoarea Statelor Unite, Qatarul a fost ţinta constantă a numeroase critici privind acuzaţii de corupţie, condiţiile de muncă inumane pentru migranţi, respectarea drepturilor femeilor şi comunităţii LGBTQ+, precum şi impactul asupra mediului.

Dar aceste acuzaţii au fost respinse categoric de autorităţi, care au subliniat că au reformat legile privitoare la muncă, precum şi de organizatorii Cupei Mondiale, care au asigurat că membrii comunităţii LGBTQ+ vor fi găzduiţi fără discriminare, în ciuda legilor care incriminează relaţiile sexuale între persoane de acelaşi sex în această ţară.

Modifică setările cookies