Gest superb făcut de jucătorii sârbi după calificarea la Mondial! Ce au făcut cu banii primiți din partea guvernului

Serbia Cristano Ronaldo MONDIAL Portugalia CM 2022 Gest superb făcut de jucătorii sârbi după calificarea la Mondial! Ce au făcut cu banii primiți din partea guvernului
Dragos-Stefan Soneriu
Data publicarii: Marti 16 Noiembrie 2021, 14:56
Data actualizarii: Marti 16 Noiembrie 2021, 15:02

Serbia a reușit să se califice la Mondial, iar jucătorii au fost recompensați cu un milion de euro.

Echipa de fotbal a Serbiei a decis să doneze prima de un milion de euro pentru participarea la Cupa Mondială din Qatar din 2022 pentru tratamentul copiilor bolnavi din țara lor.

  • Gest superb făcut de jucătorii sârbi după calificarea la Mondial! Ce au făcut cu banii primiți din partea guvernului

Naționala Serbiei si-a câștigat biletul direct la Cupa Mondială din Qatar, după ce a învins duminică la Lisabona echipa portugheză cu scorul de 2-1. Înainte de a zbura la Lisabona pentru meci, președintele sârb Aleksandar Vucic a intrat în avionul în care erau jucătorii și staff-ul și le-a promis un bonus de un milion de euro pentru un rezultat pozitiv.

Luni, fondurile promise au fost transferate în contul Uniunii de Fotbal din Serbia (FSS). Cu toate acestea, jucătorii echipei naționale a Serbiei au decis să doneze bani „celor care au mai multă nevoie de ei” și anume copiilor bolnavi.

Serbia revine la un turneu final după ratarea europenelor

Echipa lui Dragan Stojkovic s-a pregătit pentru meci știind că victoria îi va califica pentru Qatar 2022, după ce Portugalia a terminat la egalitate la mijlocul săptămânii trecute împotriva Irlandei.

Au trecut doar două minute de joc când fostul mijlocaș lui Bayern Munchen și Swansea, Renato Sanches, a deschis scorul pentru gazde. Portugalia a fost egală după 33 de minute, când Dusan Tadic a înscris un gol crucial pentru echipa sa.

Îngrijorarea fanilor prezenți pe stadion și nervii jucătorilor au început să se simtă pentru Portugalia în repriza secundă. Cu aproximativ 15 minute de final, Serbia a a dat totul pentru atac în căutarea golului câștigător. Mitrovic a fost eroul serii, după reușita sa incendiară, care a dus-o pe Serbia la Mondialul din Qatar.

Acum visele sârbilor au devenit realitate, iar Portugalia a trebuit să se mulțumească doar cu un loc în play-off.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!