Hector Raul Cuper Campionatul Mondial RD Congo CM 2022

Gafă uriașă! Naționala lui Cuper ar putea rata barajul pentru CM! FIFA i-a anulat un meci României pentru aceeași eroare

Hector Cuper (65 de ani) a comis o eroare de proporții la ultimul meci al naționalei sale, care ar putea să-l coste ajungerea la barajul pentru accederea la Campionatul Mondial 2022.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 17 Noiembrie 2021, 19:22
Data actualizarii: Miercuri 17 Noiembrie 2021, 19:37

RD Congo, naționala pregătită de Hector Cuper (65 de ani), fost antrenor la Inter, Parma sau Valencia, s-a impus cu scorul de 2-0 în fața naționalei din Benin.

O greșeală comisă de staff-ul naționalei congoleze ar putea să-i coste pe aceștia victoria. Motivul? Oficialii de pe banca naționalei din Congo au încălcat regulamentul privind schimbările.

Regulamentul FIFA permite, în aceste preliminarii, efectuarea a cinci schimbări, însă, acestea pot fi efectuate în numai trei intervale. Naționala din Congo a schimbat câte un jucător în minutele 63, 77, 84 și 90, ceea ce înseamnă că a încălcat regulamentul.

În urma victoriei cu Benin (locul doi, 10 puncte), Congo (11 puncte) a urcat pe locul 1 în grupa J, singurul care asigură calificarea la barajul pentru Cupa Mondială. În cazul unei înfrângeri la masa verde, Benin va fi echipa care va merge la baraj.

FIFA a anunțat că analizează cazul și că va oferi un răspuns în curând.

În 2012, România a trecut printr-o situație similară

În noiembrie 2012, naționala României învingea cu scorul de 2-1 selecționata Belgiei, pe Arena Națională. 

Pentru ca partida să fie considerată oficială și să conteze în clasamentul FIFA, ea trebuia să îndeplinească mai multe criterii, printre care şi maximum 6 schimbări efectuate de fiecare dintre cele două echipe, însă selecționerul de atunci, Victor Puțurcă, a efectuat opt schimbări.

Ca meciul să fie luat totuși în considerare în clasamentul FIFA, „centralul” partidei, italianul Mauro Bergonzi, a falsificat raportul de joc şi a notat în dreptul naţionalei noastre numai 6 schimbări.

În urma unei anchete efectuate de FIFA, care a scos la iveală neregula, s-a decis ca meciul să fie anulat.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!