Gica Hagi nationala romaniei Nationala Gică Hagi

Gică Hagi, mesaj ferm când a fost întrebat dacă ar conduce naționala României

România a ratat calificarea în barajul pentru CM din Qatar, iar lui Mirel Rădoi îi expiră contractul cu FRF peste 13 zile.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 17 Noiembrie 2021, 08:48
Data actualizarii: Miercuri 17 Noiembrie 2021, 09:03

Problema viitorului selecționer stârnește diverse discuții după ce Mirel Rădoi a anunțat că pleacă după ultimul meci al României din Grupa J a preliminariilor. Tricolorii au ratat calificarea în barajul pentru CM din Qatar, iar lui Rădoi îi expiră contractul la 30 noiembrie.

Cei din FRF au speranțe fragile pentru a-l convinge pe Rădoi să continue, iar directorul tehnic Mihai Stoichiță caută variante pentru banca tricolorilor. S-a vorbit despre Adrian Mutu drept succesor al lui Rădoi, însă lumea fotbalului îl vrea pe Gheorghe Hagi.

  • Gică Hagi

Actual patron și manager la Farul, fostul decar al naționalei a răspuns enigmatic când a fost întrebat de națională.

"Altă întrebare. Nu... Încă sunt angrenat în fotbalul românesc, am un proiect, dezvolt alt proiect. Eu muncesc, eu mai serviciu, sunt implicat. După, eu doar mi-am spus părerea, ca fost mare jucător, care a jucat pentru România. Da, e foarte simplu să spun că mâine mergem, vreau să mă calific la Europene şi mai trec doi ani...", a declarat Gică Hagi, potrivit telekomsport.ro.

Nucleul naționalei provine în prezent de la Academia de la Ovidiu, condusă de fostul căpitan al primei reprezentative. Jucători precum Ianis Hagi, Răzvan Marin, Florin Tănase sau Cristi Manea provin de la școala condusă de "Rege".

Hagi a fost provocat mar'i și de Ionel Dănciulescu să spună dacă ar conduce prima reprezentativă.

"Eu v-am zis ce gândesc. Restul nu depinde de mine. Eu sunt doar unul dintre cei care iubesc România. Ca să faci acest proiect mare trebuie să-i aduci pe cei mai buni, care știu cu ce se mănâncă fotbalul. Avem tineri foarte talentați, dar trebuie să-i ajutăm", a răspuns "Regele", potrivit digisport.ro.

"Refuz să cred că România nu are valori care să facă din nou țara fericită. Inclusiv conducători, antrenori, jucători. România își dorește acest proiect, dar trebuie să fie conform cu realitatea. Dacă nu folosești victoria, nu ajungi nicăieri. Trebuie să arunci la gunoi ce n-ai făcut bine și să ajungi cel mai bun. Nu merge altfel atunci când lucrezi pentru România. Nu este nimic mai important decât să lucrezi pentru țara ta. Noi trebuie să formăm o echipă competitivă. Asta nu e ușor, lucrurile se fac în timp", a mai precizat Gică Hagi, la televiziunea Digi Sport. 

  • Gică Hagi a marcat 35 de goluri în 125 de selecții pentru prima reprezentativă.
  • Farul, echipa antrenată de "Rege", se află pe locul 7 în Liga 1, cu 24 de puncte după 15 runde.
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!