”Mulți jucători nu aveau ce să caute la Mondialul din ’94”. Florin Răducioiu a numit 3 fotbaliști pe care îi voia în SUA

Florin Raducioiu Campionatul Mondial SUA Nationala Florin Răducioiu / Foto - Gabriel Chirea
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 14 Iunie 2024, 21:06
Data actualizarii: Vineri 14 Iunie 2024, 21:13

Florin Răducioiu a vorbit despre naționala României, despre perioada Mondialului din 1994.

Fost atacant la AC Milan, Florin Răducioiu a fost prezent la Cupa Mondială din 1990 și Cupa Mondială din 1994, dar și la Campionatul European din 1996 cu echipa națională de fotbal a României, care a obținut anul trecut accederea la EURO 2024 și unde va debuta luni, contra Ucrainei.

După Campionatele Europene din 1984, 1996, 2000 2008 și 2016, prima reprezentativă va participa din nou la Campionatul European. România le va înfrunta, în Grupa E, pe Belgia, Slovacia și Ucraina, iar meciurile vor fi în direct la Pro TV, Pro Arena și Voyo.

Florin Răducioiu, despre Cupa Mondială din 1994

Referitor la momentul din 1994, când România a bifat cea mai importantă performanță din istorie, Florin Răducioiu a afirmat că, din punctul său de vedere, nu s-a făcut cea mai bună selecție, dar că mereu au fost controverse din acest punct de vedere, al jucătorilor luați la turneele finale ale naționalei.

Din punctul de vedere al lui Răducioiu, convocat trebuia să fie Marius Lăcătuș, dar i-a numit și pe Ioan Ovidiu Sabău și Gică Craioveanu. 

”Întotdeauna s-a vorbit de jucătorii care... întotdeauna au fost polemici, și la noi, mulți jucători nu aveau ce să caute atunci (n.r. la Campionatul Mondial din 1994).

Nu văd de ce Craioveanu nu a meritat să vină cu noi, Lăcătuș... și el a avut niște probleme, Sabău era accidentat, ar fi fost extraordinar. Nu știu care au fost criteriile cu care s-a făcut lista pentru World Cup.

(n.r. 'Senatorii' Generației de Aur erau consultați la selecție?) E posibil, nu știu, nu am participat la asemenea ședințe, e posibil.

La Milan, îmi aduc aminte că în fiecare sâmbătă, înainte de meciuri, îmi aduc aminte că (n.r. Fabio) Capello, în camera lui, chema 'senatorii', Baresi, Tasotti, Donadoni, asta da.

E posibil ca și la națională, deși nu am văzut eu și nu văd răul în asta, nea Puiu să se fi consultat cu Popescu, cu Hagi, cu Petrescu, poate cu Lupescu, să facă această listă, dar eu nu am participat, nu știu implicarea lui Mircea Sandu, dar e posibil”, a declarat Florin Răducioiu, pentru iAMsport.ro.

România, la un nou EURO! 

La momentul prezent, România a obținut calificarea la primul turneul final (EURO 2024) după opt ani. Ultima oară a fost la EURO 2016, acolo unde a terminat pe ultimul loc într-o grupă cu Franța, Elveția și Albania.

Este a șasea prezență din istoria tricolorilor la Campionatul European, care va ajunge la a 17-a ediție. Prima a fost în 1984, când la turneul final participau doar opt echipe. A urmat cel din 1996, iar apoi 2000, 2008 și 2016.

Cea mai mare performanță a fost reușită în 2000, la turneul final găzduit de Belgia și Olanda, unde România a obținut prima și singura victoria din istorie la un Campionat European, celebrul 3-2 cu Anglia, care a și asigurat calificarea ”tricolorilor” dintr-o grupă infernală, din care mai făceau parte Portugalia și Germania.

România are o singură victorie la EURO

În sferturile de finală, România a dat peste Italia și a pierdut cu 2-0. A fost și ultimul meci al lui Gică Hagi pentru echipa națională (Regele a văzut atunci cartonașul roșu).

La Campionatele Europene din 2008 și 2016, România nu a reușit să obțină nicio victorie.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!