Campionate externe

Ronaldo, cel mai scump fotbalist al planetei, daca ar fi jucat astazi! Studiul efectuat de specialisti asupra sumelor de transfer ale lui Ronaldo, Maradona si Van Basten

Neymar nu ar mai fi fost cel mai scump fotbalist cumparat vreodata daca transferul lui Ronaldo se facea in acelasi timp. La fel si cele ale lui Maradona ori Van Basten.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 22 Martie 2018, 16:59
Data actualizarii: Joi 22 Martie 2018, 17:07

Mai multi specialisti in economie au calculat sumele de transfer ale unor mari fotbalisti, precum Van Basten, Platini, Maradona ori Ronaldo Nazaio la inflatia din zilele noastre, de dupa "Neymarizarea sumelor de transfer".

Potrivit concluziilor acestora, daca transferul lui Ronaldo de la Barcelona la Inter s-ar fi facut in zilele noastre, ar fi costat incredibila suma de 433 de milioane de euro!

La realitatea anului 1997, transferul a costat doar 28 de milioane de euro. Atunci, Inter l-a luat pe Ronaldo dupa ce acesta a marcat 47 de goluri in 49 de meciuri pentru Barcelona!

Pe de alta parte, transferurile lui Diego Maradona de la Barcelona la Napoli (1984) si Michel Platini de la Saint Etienne la Juventus (1982) ar fi costat 345 milioane, respectiv 334 milioane euro!


Alte transferuri estimate la inflatia din fotbalul actual

Christian Vieri, la Inter - 334 milioane euro
Marco Van Basten, la Milan - 328 milioane euro
Gabriel Batistuta, la Roma - 281 milioane euro
Gonzalo Higuain, la Juventus - 264 milioane euro

CITESTE SI

Modifică setările cookies