Fotbal extern

Visul lui Berlusconi de a deveni președinte s-a spulberat! Creatorul marelui Milan a primit doar 9 voturi la alegerile din Italia

Magnatul a construit una dintre cele mai frumoase echipe din istoria fotbalului, pe care a patronat-o timp de trei decenii.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 30 Ianuarie 2022, 10:25
Data actualizarii: Duminica 30 Ianuarie 2022, 10:29

Controversatul Silvio Berlusconi (85 de ani), fostul patron al lui AC Milan din 1986 până în 2017, când a vândut clubul, a eșuat în încercarea de a deveni președintele Italiei.

La alegerile prezidențiale care au avut loc pe parcursul acestei săptămâni (în Italia președintele este ales de Parlament și de reprezentanții regionali, nu direct), magnatul a primit în ultimul tur de scrutin doar 9 voturi, în timp ce câștigătorul, președintele în exercițiu Sergio Mattarella, a obținut 759!

I-a promis mamei sale că va deveni președintele Italiei

”Berlusconi își urmărește promisiunea pe care a făcut-o mamei sale, aceea de a deveni președinte”, scria Reuters în momentul în care ”Don Silvio” și-a anunțat candidatura în ciuda numeroaselor sale probleme cu justiția, care l-a condamnat pentru sex cu minore și fapte de corupție.

Mogulul media, care a ocupat de trei ori funcția de prim-ministru, a cumpărat clubul AC Milan în 1986, i-a transferat pe olandezii Van Basten, Gullit și Rijkaard, și a construit una dintre cele mai frumoase echipe din istoria fotbalului, unde mai jucau Baresi, Maldini sau Costacurta, printre multe alte vedete.

Cu el patron, Milan a câștigat de 5 ori Liga Campionilor

”Diavolul milanez” al lui Berlusconi a câștigat Cupa Campionilor Europeni/Liga Campionilor în 1989 (4-0 cu Steaua în finală), 1990 (1-0 cu Benfica), 1994 (4-0 cu Barcelona), 2003 (3-2 după loviturile de departajare cu Juventus) și 2007 (2-1 cu Liverpool). 

În 2017 Berlusconi a vândut clubul AC Milan unui chinez, Li Yonghong, dar problemele acestuia au făcut ca gruparea de pe ”San Siro” să fie achiziționată după doar un an de o societate americană, Elliott Management Corporation.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies