marian radu Floyd Mayweather Mike Tyson rapid box rocky balboa Box

EXCLUSIV El e cel mai talentat boxer de la Rapid. Are poveste de Rocky, idolul lui e Mayweather, dar e asemănat cu Tyson

Antrenorul lui spune că "vrea să-și termine adversarii repede, vrea să-i pună la podea pe toți". 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 19 Octombrie 2023, 14:27
Data actualizarii: Joi 19 Octombrie 2023, 14:39

Marian Radu (15 ani) este unul dintre cei mai talentați boxeri ai clubului giuleștean și din România. A început să practice boxul, după ce a fost abandonat de tată și lăsat de mama sa într-un centru de plasament, dar s-a ambiționat și și-a făcut deja un nume în "nobila artă", iar antrenorul său îi prevede un viitor luminos. 

"Boxul m-a ajutat să trec peste peste greutăți"

"De la vârsta de 7 ani, mama mea m-a lăsat în centrele de plasament, pe tatăl meu nu l-am cunoscut niciodată, cam aceasta e situația mea. Asta m-a ambiționat să mă apuc de box și să vreau mai mult de la viață. Clubul Rapid este ca o a doua familie pentru mine. Boxul este un sport individual unde mă regăsesc, pentru că pot să-mi pun calitățile mele de sportiv în evidență. 

Boxul m-a ajutat să trec peste această perioadă dificilă, peste greutăți, m-a disciplinat și mi-a dat un scop în viață. Când urc în ring sunt plin de emoții, dar sunt emoții pozitive. Boxerul meu preferat este Floyd Mayweather. Îmi place defence-ul lui, viteza, totul, pentru că e un boxer și sportiv total", a declarat Marian Radu pentru Sport.ro. 

"Eu îl compar cu Tyson, pentru că este foarte rău"

Juniorul este pregătit de Ronaldo Pavel (25 de ani), un antrenor cu o poveste la fel de interesantă ca a sportivului. "Marian este un băiat dintr-un centru de plasament, l-am preluat anul trecut, în februarie. Avea doar o lună sau două de box. L-am luat sub aripa mea, îl consider copilul meu. E sportivul meu de suflet. Mi-am pus toată ambiția ca să demonstrez prin el, fiind și începător, că amândoi o să ajungem departe. 

Marian promite foarte mult, în prezent este component al lotului național. Deși practică de puțin timp acest sport, are multiple turnee internaționale câștigate. De curând a fost finalist la Campionatul Național și s-a calificat la Balcaniada de juniori. După Balcaniada de juniori, cu ajutorul lui Dumnezeu și munca noastră, sperăm să ajungem la Campionatul Mondial din Armenia. 

Calitățile lui sunt forța, viteza, este foarte inteligent și ambițios. Dorește mereu să evolueze, să se dezvolte ca sportiv, pot să garantez că veți mai auzi numele lui, în viitor. Deși povestea lui e mai degrabă demnă de Rocky, iar lui îi place mult Mayweather, eu îl compar cu Tyson, pentru că este foarte rău. Vrea să-și termine adversarii repede, vrea să-i pună la podea pe toți. Deși are o categorie mică, 50 de kilograme, lovește ca un supergreu", a precizat antrenorul rapidist. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!