Thibaut Courtois Belgia FR BOX Jocurile Olimpice Vasile Usturoi Box

EXCLUSIV Vasile Usturoi, povestea fascinantă a pugilistului român din Belgia care lucrează cot la cot cu Thibaut Courtois. "Sunt un exemplu pentru mulți sportivi din România!"

Vasile Usturoi este un boxer de origine română, care a reușit o performanță istorică pentru Belgia.

Eduard Muntean
Data publicarii: Joi 05 Octombrie 2023, 09:00
Data actualizarii: Joi 05 Octombrie 2023, 09:00

Pugilistul în vârstă de 26 de ani, născut la București, este unul dintre sportivii care pun România pe harta sportului mondial, dar concurează sub alt steag.

Vasile Usturoi a reușit una dintre cele mai mari performanțe pentru reprezentativa Belgiei. Sportivul cu cetățenie belgiană a adus țării care îl găzduiește primul titlu european, după o secetă de 72 de ani și a calificat Belgia la Jocurile Olimpice din 2024, de la Paris. Înaintea lui Usturoi, Belgia nu a mai ajuns la J.O. în nobila artă de peste 30 de ani.

Vasile Usturoi, curtat de Courtois după ce a scris istorie

Interesant este că românul are o legătură specială cu unul dintre cei mai valoroși goalkeeperi din fotbalul mondial.

Thibaut Courtois este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai mari portari la ora actuală din fotbalul european, jucând în acest moment pentru Real Madrid. Mai puțin cunoscut este faptul că Thibaut Courtois încurajează tinerele talente ale Belgiei, iar casa sa de producție a ajuns la o înțelegere cu doi sportivi importanți.

Unul dintre aceștia este chiar Vasile Usturoi, care a fost contactat de Thibaut Courtois în urma performanțelor sale istorice. De asemenea, Usturoi se simte iubit de români și se declară mai mult ignorat în Belgia.

”Performanțele mele au dus la colaborarea mea cu casa de producție a lui Thibaut Courtois, Artist Amplifier. Această casă de producție se ocupă la momentul actual cu doar doi sportivi, un luptător de MMA, Artur Szczepaniak, și alți artiști sonori.

Vreau să spun că, spre deosebire de Belgia, performanțele mele sunt mai apreciate și mai respectate de români, față de belgieni. Primesc mai tot timpul mesaje de încurajare de la oameni si sportivi din domeniul boxului românesc. Pot să afirm că am remarcat că sunt un exemplu pozitiv pentru mulți sportivi din România. Observ asta mai tot timpul prin mesajele care le primesc”, a declarat Vasile Usturoi, pentru Sport.ro. 

De la Artist Amplifier, la Career Amplifier

Semnătura cu Thibaut Courtois i-a deschis mai multe drumuri lui Usturoi. Pugilistul român a debutat în boxul profesionist, iar rezultatul a fost cu atât mai impresionant, deoarece a întâlnit un adversar cu o experiență vastă: ”După această semnătura am disputat și primul meci ca profesionist în Belgia, un meci de 3x4. Rezultatul a fost unul pozitiv, împotriva unui adversar din Bosnia cu un palmares de aproximativ 50 de meciuri la profesioniști.”

”La box, pe unii îi bați doar cu... picioarele”

Deși este stabilit în Belgia, inspirația lui Usturoi vine tot dintre sportivii autohtoni. Vasile Usturoi a vorbit atât despre pugiliștii săi favoriți, cât și despre importanța strategiei în ring: ”Sportivul meu favorit este Lucian Bute pentru tehnica cu care se deplasează în ring, formidabilă. De la el m-am inspirat de la început și el a fost sursa mea extremă de motivația. Cu toate acestea, cel mai mare sportiv din toate tipurile mi se pare Muhammad Ali.

Jocul de picioare este extrem de important în box. El îți prelungește cariera și sănătate, iar părerea mea este că pe unii boxerii îi bați cu mâinile, pe alții cu picioarele. Sunt genul de boxer care preferă să dea doar un pumn și să câștige, decât să primească 200 și să câștige cu lovitura 201", a încheiat Vasile Usturoi, pentru Sport.ro.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!