Lovitura data de cluburile din Premier League! S-a semnat noul contract pentru drepturile TV! Cati bani sunt in joc

Lovitura data de cluburile din Premier League! S-a semnat noul contract pentru drepturile TV! Cati bani sunt in joc

Bogatii devin si mai bogati in Anglia.

Liga profesionista engleza a anuntat, joi, ca gruparile au aprobat in unanimitate o propunere de reinnoire pe trei ani a acordurilor de transmitere in direct a partidelor cu Sky Sports, BT Sport, Amazon Prime Video si BBC Sport. Premier League a precizat ca acordurile reinnoite pentru sezoanele 2022/2023 - 2024/2025 vor fi incheiate la aceeasi valoare totala ca acordurile actuale, respectiv 4,5 miliarde de lire sterline (5,2 miliarde de lire euro).

Guvernul a fost de acord ca transmiterea drepturilor de televizare sa se faca fara licitatie, prin reinnoire cu actualii parteneri, din cauza impactului financiar al pandemiei Covid-19. Noul acord va include o finantare suplimentara de 100 de milioane de lire sterline (116 milioane de euro), in urmatorii patru ani, suma care va fi destinata echipelor din ligile inferioare.

"Apreciem foarte mult faptul ca guvernul este de acord sa permita acest aranjament si ii multumim pentru sustinerea continua acordata Premier League si meciurilor din Anglia", a declarat directorul general al Premier League, Richard Masters. La randul sau, federatia engleza de fotbal (FA) a salutat finantarea suplimentara, spunand ca peste o mie de cluburi din sistemul Ligii Nationale (esaloane semiprofesioniste) vor beneficia de aceasta.

VIDEO PROTVPLUS.RO

România, sub influența unui ciclon de la Marea Neagră. În Bulgaria a provocat inundații severe
BRAT
Modifică setările cookies