Erik ten Hag s-a decis: „Au venit la ușa mea!" Unde va antrena olandezul din sezonul viitor

Erik ten Hag Manchester United Anglia Erik ten Hag
Ionuț Stoica
Data publicarii: Miercuri 19 Iunie 2024, 08:18
Data actualizarii: Miercuri 19 Iunie 2024, 08:18

Erik ten Hag se află pe banca tehnică a "diavolilor roșii" din iulie 2022.

Erik ten Hag, managerul în vârstă de 54 de ani al echipei Manchester United, a confirmat că va rămâne la club și astfel a pus capăt zvonurilor despre o posibilă plecare.

Tehnicianul olandez a declarat că se află în negocieri pentru prelungirea contractului său și că șefii clubului i-au arătat încredere deplină.

  • Erik ten Hag

În ciuda unui sezon tumultuos, în care Manchester United a terminat pe locul opt în Premier League și a primit un număr record de goluri, ten Hag a reușit să câștige două trofee: Cupa Ligii Angliei și FA Cup, ultima le-a asigurat un loc în competițiile europene.

Erik ten Hag: "Au venit la ușa mea"

Zvonurile despre plecarea lui ten Hag au început înaintea finalei Cupei Angliei și presa internaționala ne indica o posibilă demitere indiferent de rezultat. Cu toate acestea, ten Hag a dezvăluit că, în realitate, conducerea clubului l-a susținut continuu.

„A fost un sezon tumultuos. Niciodată nu a fost un moment de plictiseală la Manchester United. Au venit la ușa mea și au aruncat o mică scânteie, dorind să continuăm,” a spus ten Hag, citat de BBC.

Tehnicianul a adăugat că au avut o discuție la Ibiza, unde s-a decis continuarea colaborării și discutarea prelungirii contractului.

"Erau dornici să continuăm. Mi s-a părut foarte sensibil să evaluezi și să tragi concluzii de acest fel. Asta a făcut Manchester United, iar noua conducere a avut nevoie de mult timp pentru a evalua lucrurile.

Au venit la Ibiza. Am avut o discuție bună, s-au discutat diverse subiecte, iar concluzia a fost că vom continua unul cu celălalt. Dar și că ne vom așeza la masă pentru a prelungi contractul.

În Olanda asta 'nu se face', aici nu este deloc permis. Nici măcar nu ai voie să vorbești cu un alt club atunci când ai deja un antrenor care este titular. Acolo regulile și legile sunt diferite, dar în cele din urmă au ajuns la concluzia că aveau deja cel mai bun antrenor", a continuat antrenorul.

Alternative și decizia finală

Manchester United a explorat alte opțiuni, inclusiv o posibilă aducere a lui Thomas Tuchel de la Bayern Munchen, dar antrenorul german nu a fost interesat de o mutare în Anglia. 

„Într-adevăr, i-au propus asta. Nici nu a fost un secret, pentru că toată lumea a fost capabilă să se prindă că au făcut-o”, a explicat ten Hag.

Erik ten Hag a preluat conducerea echipei în iulie 2022, când semna un contract valabil până în iunie 2025.

În cele două sezoane la Manchester United, olandezul a câștigat 68 de meciuri, a remizat în 15 și a suferit 31 de înfrângeri, obținând o medie de 1,92 puncte pe meci în Premier League, conform site-urilor de specialitate.

Cu un nou contract în discuție și sprijinul conducerii, Erik ten Hag va continua să conducă echipa în sezonul următor, având obiectivul de a îmbunătăți performanțele din Premier League și de a aduce mai multe trofee pe „Old Trafford”.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!