Done deal! Chelsea a făcut al treilea transfer al verii. Un "diamant" brazilian vine pe Stanford Bridge

Chelsea Estevao Tosin Adarabioyo transfer Chelsea transfer premier league Anglia Estevao Willian / Foto - Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 23 Iunie 2024, 16:10
Data actualizarii: Duminica 23 Iunie 2024, 16:08

"The Blues" au reușit cumpărarea unuia dintre cei mai talentați tineri fotbaliști din Brazilia.

Chelsea va plăti 29 milioane de lire sterline (34.3 milioane de euro) plus bonusuri de performanță pentru Estevao Willian (17 ani), extrema dreaptă de la Palmeiras.

Estevao, lăsat încă un an ca să se rodeze în Brazilia

Acesta va mai fi lăsat încă un sezon la echipa din Sao Paulo sub comanda portughezului Abel Ferreira, cel care l-a promovat la prima echipă a "Verzilor", și va fi chemat pe Stamford Bridge în vara anului 2025. Internaționalul brazilian de juniori a reușit patru goluri în 17 meciuri jucate pentru echipa sa în Brazilian Serie A, Copa do Brasil și Copa Libertadores. 

  • Estevao Willian / Foto - Getty Images

De asemenea, Chelsea este foarte aproape să obțină transferul lui Aaron Anselmino, fundaș central argentinian de 19 ani de la Boca Juniors, pentru suma de 15 milioane de euro. În ultimii ani, clubul britanic și-a schimbat strategia, cumpărând mulți jucători tineri pe care i-a trimis să se rodeze la RC Strasbourg Alsace, club deținut de BlueCo, holdingul care este și proprietarul lui Chelsea. 

Adarabioyo și Paez, ceilalți jucători semnați în această vară

În această vară, londonezii îl mai aduseseră pe Tosin Adarabioyo de la Fulham, care a venit liber de contract, iar în vara anului 2025 urmează să se alăture clubului și Kendry Paez, lăsat deocamdată să joace la Independiente del Valle (Ecuador).

De asemenea, Ian Maatsen (Borussia Dortmund), Romelu Lukaku (AS Roma), Andrey Santos (Strasbourg), Angelo (Strasbourg), Kepa Arrizabalaga (Real madrid), Hakim Ziyech (Galatasaray), Gabriel Slonina (KAS Eupen) și Lucas Bergstrom (Brommapojkarna) au revenit după împrumuturi, dar o parte dintre ei ar putea fi cedați definitiv. Clubul s-a despărțit de Lewis Hall (Newcastle / 32.5 milioane de euro) și Thiago Silva (Fluminense / liber de contract). 

Foto - Getty Images

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!