Șase cluburi din Premier League trebuie să vândă rapid jucători! Se anunță sancțiuni drastice

Premier League Chelsea Everton Leicester sanctiuni Anglia
Ionuț Stoica
Data publicarii: Joi 06 Iunie 2024, 23:14
Data actualizarii: Joi 06 Iunie 2024, 23:13

Chelsea, Aston Villa, Newcastle, Everton, Nottingham Forest și Leicester se confruntă cu presiuni financiare semnificative în perspectiva noului an fiscal, care începe la 1 iulie.

Potrivit Sky Sports, cu fereastra de transferuri deschizându-se pe 14 iunie, chiar în ziua începerii EURO 2024, Chelsea, Aston Villa, Newcastle, Everton, Nottingham Forest și Leicester se văd obligate să-și gestioneze rapid și eficient resursele pentru a evita sancțiuni drastice.

Data de 30 iunie marchează termenul limită pentru cluburile din Premier League de a-și echilibra finanțele.

Nerespectarea reglementărilor ce privesc cheltuielile poate atrage sancțiuni severe, inclusiv deducerea de puncte. Everton, de exemplu, a fost depunctată de două ori în sezonul trecut și a pierdut în total opt puncte din cauza a două seturi diferite de încălcări a acestor reguli. Nottingham Forest a suferit, de asemenea, o penalizare de patru puncte pentru o încălcare similară.

Ce pot face cluburile în cauză

Cluburile au la dispoziție mai multe strategii pentru a crește veniturile înainte de sfârșitul lunii iunie. Acordurile comerciale noi sunt o opțiune, dar vânzarea de active, în special de jucători, este adesea cea mai rapidă și eficientă metodă. În acest context, Chelsea, Aston Villa, Newcastle, Everton, Nottingham Forest și Leicester se pot vedea nevoite să se despartă de unul sau doi jucători cheie pentru a-și echilibra bugetele.

Deschiderea ferestrei de transferuri pe 14 iunie, care coincide cu începutul EURO 2024, complică și mai mult situația. Cluburile doresc să evite perturbarea turneului prin transferuri majore, dar constrângerile financiare pot face aceste mișcări inevitabile. Astfel, s-ar putea ca mai mulți jucători de top să fie transferați în plin campionat european, ce va afecta atât cluburile, cât și echipele naționale.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!