Kurt Zouma Pisica West Ham Anglia

Un star din Premier League, filmat în timp ce maltrata o pisică! Prima reacție a jucătorului + mesajul clubului

Imaginile tulburătoare au apărut în presa din Anglia.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 08 Februarie 2022, 12:25
Data actualizarii: Marti 08 Februarie 2022, 12:16

Kurt Zouma (27 de ani), fundașul lui West Ham United, a fost filmat în timp ce maltrata o pisică.

Kurt Zouma, filmat în timp ce maltrata o pisică

Într-un video apărut pe rețelele sociale și preluat de The Sun, Zouma este văzut lovind, aruncând și alergând o pisică în bucătăria sa. Cel care ar fi filmat imaginile respective ar fi chiar fratele fotbalistului, Yoan, care este auzit pe fundal râzând.

Incidentul s-a petrecut duminică, la doar o zi după ce Zouma a fost integralist la West Ham în meciul din Cupa Angliei cu Kidderminster, câștigat de echipa sa, scor 2-1, după prelungiri.

După apariția filmării respective, clubul West Ham a emis un comunicat în care condamnă gesturile lui Zouma: "Am vorbit cu Kurt și ne vom ocupa de această situația în cadrul clubului. Dorim să clarificăm că nu acceptăm în niciun fel cruzimea față de animale".

Inclusiv fotbalistul a emis un comunicat în care își prezintă scuzele față de imaginile apărute în mediul online. Zouma nu a oferit o explicație pentru gesturile de cruzime.

"Îmi pare foarte rău pentru cei care au fost deranjați de filmarea respectivă. Vreau să asigur pe toată lumea că pisicile sunt într-o stare perfectă. Sunt iubite de întreaga noastră familie, iar comportamentul meu a fost un caz izolat, care nu se va mai repeta", a spus Zouma.

De asemenea, Societatea Regală de Prevenire a Cruzimii față de Animale (RSPCA) a emis un comunicat în care condamnă comportamentul lui Kurt Zouma.

"Este un videoclip foarte deranjant. Nu este niciodată acceptabil să lovești sau să pălmuiești un animal. Suntem recunoscători oamenilor care ne raportează cazurile în care animalele suferă și dorim să asigurăm pe toată lumea că vom analiza și vom investiga orice plângere referitoare la bunăstarea animalelor", a spus un purtător de cuvânt.

Kurt Zouma, internațional francez cu Liga Campionilor și două titluri în palmares, joacă în prezent la West Ham United, după ce a fost cumpărat în vara anului trecut de la Chelsea, pentru 35 de milioane de euro. 

De-a lungul carierei, stoperul a mai evoluat pentru Saint-Etienne, Stoke City și Everton.

Modifică setările cookies