„Sper că aveți decența să vă dați demisia!” Scrisoarea tranșantă scrisă de Ion Țiriac pentru președintele ITF

Ion Tiriac Cupa Davis Dave Haggerty Federatia Internationala de Tenis Ion Tiriac scrisoare Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 13 Ianuarie 2023, 14:00
Data actualizarii: Vineri 13 Ianuarie 2023, 14:08

Președintele Federației Internaționale de Tenis, Dave Haggerty a fost mustrat public de Ion Țiriac, prin intermediul unei scrisori. 

Investițiile uriașe anunțate de Kosmos, compania aflată în proprietatea lui Gerard Pique, au eșuat în tenisul mondial. Din 2018, eforturile depuse de fundașul clubului de fotbal Barcelona pentru a inova Cupa Davis s-au soldat cu eșec, în ce privește lumea tenisului.

Noul format, care a făcut uitată Cupa Davis așa cum au cunoscut-o toți fanii, dar și mereu în schimbare a dezamăgit și nu a atras un număr mare de spectatori în tribune. Cu ocazia rupturii colaborării dintre Kosmos și ITF, Ion Țiriac a redactat o scrisoare specială, adresată președintelui ITF, Dave Haggerty, căruia îi cere demisia de onoare.

Ion Țiriac: „V-am atenționat că veți distruge cea mai importantă competiție de tenis din lume.”

„În atenția domnului Dave Haggerty, președintele Federației Internaționale de Tenis,

Domnule președinte, în calitate de președinte de onoare al Federației Române de Tenis, membru fondator al Federației Internaționale de Tenis din 1913, de trei ori finalistă în Cupa Davis, vreau să vă reamintesc faptul că în urmă cu patru ani, în fața a 600 de persoane, v-ați luat angajamentul că 'veți crește vizibilitatea, notorietatea și situația financiară a Cupei David, prin parteneriatul încheiat cu Kosmos (un parteneriat care se va întinde pe 25 de ani)'.

În acel moment, v-am atenționat că veți distruge cea mai importantă competiție de tenis din lume și parteneriatul nu va dura mai mult de 2-3 ani. Astăzi, ați anunțat încheierea colaborării. Am avut dreptate! Așadar, sper că aveți decența de a vă da demisia,” i-a comunicat Ion Țiriac președintelui ITF, Dave Haggerty, în această scrisoare. 

Andrei Pavel, poveste incredibilă, în cockpit, alături de Ion Țiriac: echipa României a fost în pericol să nu ajungă la Cupa Davis

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!