Ion Tiriac Boris Becker Ion Tiriac antrenor Tenis ATP Tenis

VIDEO EXCLUSIV „A făcut sclavagism!” Ion Țiriac, dezvăluire halucinantă despre Boris Becker

Ion Țiriac a dezvăluit pentru PRO Arena cum a ajuns Boris Becker să performeze la cel mai înalt nivel pe scena mondială a tenisului. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 23 Noiembrie 2022, 22:40
Data actualizarii: Miercuri 23 Noiembrie 2022, 22:58

Miliardarul Ion Țiriac a dezvăluit cum a arătat tinerețea germanului Boris Becker, care a reprezentat fundația unei cariere în care tenismenul german a strâns șase titluri de campion de mare șlem, în proba individuală.

Campion la Wimbledon în 1985, 1986 și 1989, Boris Becker nu ar fi putut ajunge pe scena tenisului mondial dacă nu ar fi avut acces la o sumă ireală de o sută de mii de dolari, primită în anii '70, astfel încât tânărul german să își poată duce la bun sfârșit activitatea de tenismen în devenire. 

Ion Țiriac: „Cu acea sută de mii de dolari, și-a plătit drumurile și a făcut sclavagismul ăla, la vârsta aia.”

„Sportul a devenit o mașinărie de bani. Pentru cine? Tenisul s-a transformat enorm încă de pe vremea lui Becker, Connors... mie nu îmi trebuia absolut nimic.

Vă spun istoria lui Becker în două cuvinte: el la 14 ani trebuia să-și ia rucsacul în spate și trebuia să joace câte o calificare în fiecare competiție din lumea asta și avea nevoie de 100,000 de dolari. 

Horst Dassler, care îmi era prieten, nu mi-a dat. Becker a ajuns unde a ajuns pentru că Servadio mi-a trimis 100,000 de dolari fără să mă întrebe de ce. Cu acea sută de mii de dolari și-a plătit drumurile și a făcut sclavagismul ăla, la vârsta aia,” a declarat Ion Țiriac, în „Interviul de 10.”

Boris Becker, condamnat la 2 ani și jumătate de închisoare

Actualmente, Boris Becker se află în închisoare, în Marea Britanie. Fostul mare tenisman german Boris Becker, triplu campion la Wimbledon, a fost găsit vinovat în patru din cele 24 de capete de acuzare formulate împotriva sa în legătură cu falimentul personal declarat în 2017, a decis juriul unui tribunal londonez.

Becker (54 ani), care are în palmares şase titluri de Mare Şlem, fusese declarat în faliment în 21 iunie 2017 din cauza unui împrumut de 3 milioane de lire sterline (3,5 milioane de euro) făcut la banca privată Arbuthnot Latham şi nereturnat, pentru o proprietate la Mallorca (Spania).

Fostul campion a fost acuzat că a ascuns bunuri în valoare de milioane de lire sterline, inclusiv două trofee cucerite la Wimbledon, pentru a evita să îşi achite datoriile.

Modifică setările cookies