„Nu vedeți că nu a putut să depună toate probele?” Ion Țiriac oferă un pronostic sumbru revenirii Simonei Halep în tenis

Ion Tiriac Simona Halep Simona Halep dopaj Simona Halep suspendata Tenis WTA Romania Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 12 Ianuarie 2023, 14:45
Data actualizarii: Joi 12 Ianuarie 2023, 14:54

Ion Țiriac nu se așteaptă ca Simona Halep să revină pe terenul de tenis în următorii ani. 

Ion Țiriac (83 de ani) a apreciat că echipa de avocați a Simonei Halep este lentă, în procesul derulat alături de tribunalul independent, Sports Resolutions. 

Sportiva din România a fost suspendată provizoriu din circuitele WTA și ITF încă din octombrie, pentru consumul substanței interzise Roxadustat, dar miliardarul român este pesimist referitor la o potențială anulare a deciziei. 

Ion Țiriac, despre Simona Halep: „Cred că o să o vedem din nou pe teren peste 2-3 ani.”

„Dacă merg scriptologia şi manipulările, cred că o să o vedem din nou pe teren peste 2-3 ani. Nu vedeţi că până în ziua de azi ea nu a putut să depună toate probele? Că să se ducă la producător, iar producătorul să spună 'Da', iar după aceea să vină cu producătorul la o comisie... şi tot aşa... când ajunge totul măcar la TAS? Iar când ajunge la TAS oamenii de acolo fac ce vor.

Responsabil nu e nimeni dacă după ce TAS îi spune că are dreptate şi că nu e vina ei. Alea 5-6-8 luni din viaţa ei cine le plăteşte? Nimeni! Din viaţa Andreei Răducan cine a plătit lunile alea? Nimeni! Unui sportiv de nivelul ăsta trebuie să îi dai şi puţină credibilitate. Legile alea eu le-am făcut, cu Samaranch, cu WADA... eram cinci inşi care am făcut WADA şi absolut sunt nişte legi corecte.

Însă legea din păcate au schimbat-o următorii care au venit, şi nu mai e suspendat definitiv din viaţa olimpică cel pe care îl prinzi, ci doar 2 ani. Dar dacă nu e, pentru asta există justiţie,” a declarat Ion Țiriac, la lansarea unui program de selecţie pentru echipele de hochei ale Fundaţiei Ţiriac.

Andreea Răducan și durerosul moment de la Sydney 2000: "Să muncești o viață și să te pună lângă niște trișori? Ăsta a fost testul meu!"

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!