Cupa Davis 2022 Australia Cupa Davis Canada Cupa Davis Tenis Cupa Davis Tenis

VIDEO Premieră absolută și sărbătoare națională! Canada a câștigat Cupa Davis, învingând Australia lui Hewitt în finală

Thanasi Kokkinakis și Alex De Minaur au pierdut luptele cu Denis Shapovalov și Felix Auger-Aliassime, iar Canada a câștigat pentru prima dată în istorie Cupa Davis. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 27 Noiembrie 2022, 17:55
Data actualizarii: Duminica 27 Noiembrie 2022, 17:57

Canada a câștigat pentru prima dată în istorie Cupa Davis! Echipa condusă de Frank Dancevic a învins Australia antrenată de Lleyton Hewitt în minim de meciuri, prin meritele tenismenilor Denis Shapovalov și Felix Auger-Aliassime. 

Campioni în Cupa ATP în luna ianuarie, reprezentanții „generației de aur” a tenisului canadian au confirmat așteptările și au transformat în realitate visul oricărui fan canadian al tenisului. 

„Generația de aur” a Canadei a câștigat atât Cupa ATP, cât și Cupa Davis, în 2022

Shapovalov (23 de ani, 18 ATP) și Auger-Aliassime (22 de ani, 6 ATP) au dispus de Kokkinakis (95 ATP), respectiv De Minaur (24 ATP), scor 6-2, 6-4, respectiv 6-3, 6-4, adjudecându-și în minim de seturi o finală care se anunța, inițial, mult mai strânsă. 

În 2022, Canada a câștigat atât Cupa ATP, cât și Cupa Davis. În tribunele arenei din Malaga a fost prezent și proaspătul câștigător al Turneului Campionilor, Novak Djokovic. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!