Tenis

VIDEO „Noi, românii, suntem pătimași!” Bianca Andreescu, declarație în limba română: „Vreau să ajung numărul 1 WTA”

Fost număr 4 WTA, în 2019, Bianca Andreescu are ca obiectiv major în carieră să devină ocupanta primei poziții a ierarhiei mondiale. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 01 Mai 2022, 09:29
Data actualizarii: Duminica 01 Mai 2022, 08:42

Bianca Andreescu (21 de ani, 111 WTA) a oferit un interviu în limba română în care a vorbit despre cum se potrivește zgura stilului său de joc, dar și despre dorința sa arzătoare de a deveni noul lider WTA. 

Campioana ediției 2019 a Openului American a vorbit și despre Simona Halep, pe care a caracterizat-o drept „o persoană cu suflet blând, mereu cu picioarele pe pământ.”

Bianca Andreescu: „Am primit multă iubire din partea presei românești. E frumos să ai două familii iubitoare, Canada și România.”

„Zgura cred că se așază foarte bine jocului meu de tenis. Îmi place să dau scurte, slice, spin și cred că această suprafață e bună pentru mine. Am început la Pitești pe zgură, iar în primii ani am jucat mereu pe zgură. Amintirile mici de la turneele de zgură din juniorat îmi aduc multă bucurie.

Acum îl am antrenor pe Sven Groeneveld, îmi place foarte mult cu el. Avem o conexiune bună atât în teren, cât și în afara lui. Are multă experiență, care poate să mă ajute să mă ducă pe prima poziție a clasamentului. Sper să fiu numărul 1 în curând!” a spus Bianca Andreescu pentru ProSport. 

Bianca Andreescu, despre Simona Halep câștigând primul Grand Slam: „Noi, românii, suntem foarte pătimași.”

„Am primit multă iubire din partea presei românești. E frumos să ai parte de două familii iubitoare, Canada și România. 

Simona Halep e o jucătoare uimitoare. A reușit atât de multe în cariera sa și o cunosc ca persoană, nu foarte bine, dar am vorbit cu ea de multe ori. E mereu cu picioarele la pământ și are un suflet blând. E din România, iar eu sunt româncă, iar asta contribuie mult la conexiunea dintre noi. Când a câștigat Roland Garros, a fost foarte emoționant, în mod special pentru noi, românii, care suntem oameni pătimași,” a spus Bianca Andreescu 

Modifică setările cookies