Tenis

Lecție de tactică, predată Simonei Halep de către Ons Jabeur: „Scurtele m-au ajutat să câștig multe puncte”

Ons Jabeur crede că scurtele jucate împotriva Simonei Halep au ajutat-o enorm în partida în care a pierdut doar 5 game-uri în favoarea româncei. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 04 Mai 2022, 14:25
Data actualizarii: Miercuri 04 Mai 2022, 14:57

Ons Jabeur a trecut de Simona Halep, scor 6-3, 6-2, în sferturile de finală ale turneului WTA 1000 de la Madrid, meci în care tunisianca a lovit direct câștigător de 25 de ori, de 3 ori mai des decât sportiva din România.

Adoptând un stil riscant și variat de joc, Ons Jabeur a pus-o în mare dificultate pe Simona Halep, chemând-o frecvent în zona fileului, prin ruperi de ritm și scurte bine plasate. 31 de erori neforțate a comis tunisianca (10 WTA), dar nu a fost în van, pentru că i-a permis să își mențină o stare de continuitate în inițiativele riscante, ofensive. 

Ons Jabeur: „Nu e ușor să joci împotriva Simonei. Următorul meu vis e să câștig la Madrid!”

„Nu e ușor să joci împotriva Simonei. A fost număr 1 mondial, campioană de Grand Slam. Am fost mai agresivă decât la Dubai, iar fizic, mai bună. Scurtele m-au ajutat să câștig multe puncte azi și am reușit să îmi păstrez o atitudine bună.

Următorul meu vis e să câștig aici la Madrid. Mă simt mult mai bine acum, decât la începutul sezonului. Am jucat bine pe zgură și sper să pot continua așa, iar, de ce nu, să ajung în finală și să câștig titlul,” a declarat Ons Jabeur după încheierea meciului câștigat în defavoarea Simonei Halep. 

În legătură cu partida Real Madrid - Manchester City, Ons Jabeur a vorbit - în calitate de fan al echipei madrilene, dar și de jucătoare proaspăt calificată în semifinalele competiției de tenis. „Nu cred că antrenorul meu mă va lăsa să merg la stadion, pentru a mă putea recupera, dar voi urmări partida, cu siguranță. Hala Madrid!”, a încheiat Ons Jabeur, atrăgându-și simpatia publicului autohton. 

Modifică setările cookies