Tenis

Bianca Andreescu nu participă la Australian Open! Dezvăluirile alarmante care au condus-o la această decizie

Bianca Andreescu nu își va începe sezonul 2022 în Australia, după un an 2021 foarte stresant pentru sportiva din Canada.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 06 Decembrie 2021, 19:27
Data actualizarii: Luni 06 Decembrie 2021, 19:37

Bianca Andreescu și-a anunțat fanii că nu va participa la ediția 2022 a Openului Australian. Sportiva canadiană cu origini românești în vârstă de 21 de ani (46 WTA) își motivează absența precizând că a fost afectată de perioada în care a fost izolată, dar și de șederea îndelungată pe care bunica sa a avut-o în ATI, în urma unei infecții cu coronavirus. 

„Ultimii doi ani au fost foarte grei pentru mine, din mai multe motive. În special în acest an, am petrecut multe săptămâni în carantină, iar izolarea m-a afectat enorm - atât fizic, cât și mental. Mai mult decât atât, bunica mea a stat multe săptămâni la ATI din cauza unei infecții cu COVID.

Nu m-am simțit eu însămi în tot acest timp, mai ales când mă antrenam sau jucam meciuri oficiale. Simțeam că duc povara lumii pe umerii mei. Nu puteam să mă detașez de tot ce se petrecea în afara terenului. Am simțit tristețea colectivă și neliniștea din jur și m-au afectat.

Vreau să îmi acord timp suplimentar pentru a-mi reveni, a mă recupera și a crește din asta (pe cât sună de clișeic) și să continui să inspir, făcând muncă de caritate. Vreau să lucrez la mine însămi pentru că știu că, făcând asta, voi reveni mai tare ca niciodată. 

De aceea, nu îmi voi începe sezonul în Australia, ci voi petrece timp extra reflectând, antrenându-mă și pregătindu-mă pentru următoarele faze ale sezonului 2022,” a scris Bianca Andreescu pe Twitter. 

Bianca Andreescu a câștigat ediția 2019 a Openului American, învingând-o în ultimul act al turneului de la Flushing Meadows pe Serena Williams. 

Modifică setările cookies