Lleyton Hewitt Australia Cupa Davis Gerard Pique Tenis Lleyton Hewitt îl face praf pe Gerard Pique: „Vinde sufletul Cupei Davis în Orientul Mijlociu și omoară competiția!”

Lleyton Hewitt îl face praf pe Gerard Pique: „Vinde sufletul Cupei Davis în Orientul Mijlociu și omoară competiția!”

Lleyton Hewitt crede că renunțarea la sistemul de gazdă-oaspete în Cupa Davis ar înlătura identitatea competiției. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 27 Noiembrie 2021, 10:14
Data actualizarii: Sambata 27 Noiembrie 2021, 10:18

Fostul lider ATP, Lleyton Hewitt a avut o reacție fermă când a auzit despre ideea oficialilor Cupei Davis de a muta competiția în Abu Dhabi, începând cu ediția următoare.

Antrenorul echipei australiene crede că actualul format competițional nu mai reprezintă valorile întrecerii intitulate Cupa Davis și îi acuză pe organizatori de intenția de a vinde sufletul evenimentului de marcă din lumea tenisului internațional masculin. 

„Cupa Davis a fost văzută cu ochi buni, era vârful sportului în tenisul masculin, pentru că se juca în cinci seturi. Am aruncat asta pe geam, iar acum renunțăm și la sistemul de gazdă-oaspete. 

Dacă vor vinde sufletul Cupei Davis Orientului Mijlociu pentru alți cinci ani, cred că e ridicol. Omoară competiția,” a fost poziția exprimată de Lleyton Hewitt, notează The Guardian, la adresa oficialilor Cupei Davis, printre care se numără fundașul Barcelonei, Gerard Pique. 

Australia participă la ediția 2021 a Cupei Davis, fiind repartizată în grupă cu reprezentativele Croației și Ungariei. În primul meci, australienii au cedat, scor 0-3 în fața croaților. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!