„Ce face Halep așa special? Dacă o bate, Ruse devine psihic invincibilă!” Andrei Cociașu explică ascensiunea elevei sale

Simona Halep Gabriela Ruse Andrei Cociasu Openul Transilvaniei Tenis WTA Romania Transylvania Open Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 27 Octombrie 2021, 12:24
Data actualizarii: Miercuri 27 Octombrie 2021, 12:34

Antrenorul Gabrielei Ruse, Andrei Cociașu crede că eleva sa va deveni psihic invincibilă dacă o va învinge pe Simona Halep. 

Antrenorul Gabrielei Ruse (23 de ani, 85 WTA), Andrei Cociașu crede că eleva sa nu are nimic de pierdut în primul tur al Openului Transilvaniei. Confruntarea cu Simona Halep este, în cel mai rău caz, ocazia ideală de a încheia cel mai bun sezon al carierei tinerei sportive, care a câștigat în acest an turneul de la Hamburg, primul său titlu în circuitul WTA. „Ce poate să câștige e răspunsul la întrebarea „ce face Halep așa special?” Mi se pare un meci foarte interesant, nu văd cum ar exista câtuși de puțină presiune pe Gabi. Dacă câștigă, mi se pare că devine psihic invincibilă, în acealași timp, dacă pierde este cel mai normal rezultat posibil,” a declarat Andrei Cociașu pentru Treizecizero

Povestind cum a început să colaboreze cu Gabriela Ruse, fostul antrenor al Jaquelinei Cristian, Andrei Cociașu a explicat: „Eu mereu mi-am dorit să colaborăm. Am terminat colaborarea cu Jacqueline la început de iunie, după turneul de la Berlin, m-a contactat Gabi atunci, ne-am văzut și încă vorbim de întâlnirea aia. Ea atunci căzuse pe 215, era în pericol să nu mai prindă calificări la Grand Slam-uri, nu era într-un loc bun deloc, mai ales ca tenis, efectiv nu-i plăcea, și asta se reflecta și în rezultate. Venise de la Wimbledon, pierduse rău în primul tur de calificări, Wimbledon fiind turneul ei preferat. Nu-i mai plăcea să fie pe teren. 

Secretul Gabrielei Ruse, revelația tenisului românesc în 2021: „Brusc, a devenit foarte interesată de tenis.”


Și când ne-am văzut și mi-a propus să colaborăm, când începuse să se lamenteze că nu-i merge, că situația nu e grozavă în ultimul timp, i-am zis că efectiv nu pot s-o iau în serios cu ce spune, e absolut caraghioasă că ea chiar crede lucrurile astea, ea nu-și dă seama ce valoare are de foarte mulți ani, și cât de multă lume, nu numai eu, se întreabă de ce fata asta nu este în top 50. 

Recunosc că am fost un pic dur, a fost un pic neconvențională discuția, dar mi-a scris imediat după aceea că a fost ca un wake-up call, că a dat-o un pic peste cap discuția. Alături de alte lucruri care s-au întâmplat, alte decizii pe care le-a luat, au fost un fel de trigger pentru ce-a urmat. La turneul de la Hamburg a luat-o meci cu meci și, brusc, a devenit foarte interesată de tenis, se filma la antrenament și-mi trimitea, discutam de dimineață până seara despre tenis, discutam despre tactică la meciuri. Și chiar de ziua mea a câștigat finala cu Andrea Petkovic,” a conturat Andrei Cociașu povestea unei colaborări de vis.

Simona Halep vs. Gabriela Ruse va fi transmis live score pe www.sport.ro, miercuri, 27 octombrie, în jurul orei 15:30. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!