Irina Begu Irina Bara Tenis WTA Romania Transylvania Open Turneu WTA 250 Cluj-Napoca Tenis „Băi, dar nu puteți să vedeți și voi o minge?” Irina Begu, enervată la culme și eliminată în primul tur al Transylvania Open

VIDEO „Băi, dar nu puteți să vedeți și voi o minge?” Irina Begu, enervată la culme și eliminată în primul tur al Transylvania Open

Irina Begu (31 de ani, 57 WTA) a fost eliminată de Irina Bara (26 de ani, 129 WTA) în primul tur al Openului Transilvaniei, scor 6-7, 6-0, 4-6. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 26 Octombrie 2021, 16:11
Data actualizarii: Marti 26 Octombrie 2021, 17:35

Primul duel 100% românesc de la Transylvania Open, confruntarea dintre Irina Begu și Irina Bara s-a încheiat cu o câștigătoare-surpriză, la finalul a două ore și douăzeci și șapte de minute de joc.

După un prim set care a durat 70 de minute, încheiat favorabil în tiebreak pentru sportiva născută la Ștei, Irina Begu s-a mobilizat și a redus drastic numărul erorilor neforțate, administrându-i oponentei un eșec dureros în manșa secundă.

În setul decisiv, Irina Bara și-a utilizat energiile economisite în setul secund și a făcut diferența printr-un joc mai curajos, alternând eficient mingile înalte cu cele în care a imprimat top-spin și returnând, de-a lungul ultimului set, cât mai agresiv posibil. 

Tactica aleasă a fost inspirată pentru Irina Bara, care va juca în optimile de finală contra Rebeccăi Peterson (99 WTA). Pentru această victorie prețioasă, Irina Bara va primi un cec în valoare de $3675 și 30 de puncte WTA. 

Irina Begu, scoasă din sărite de prestația arbitrilor de linie


Frustrarea ambelor jucătoare cu privire la precizia intervențiilor arbitrilor tușieri a fost evidentă, dar cu precădere dezamăgirea din primul set, când Irina Begu s-a simțit nedreptățită în mai multe rânduri. 

Într-un moment critic al primului set, la scorul de 6-5, 30-egal, arbitra de scaun a intervenit la o minge care a aterizat în teren, dar tușierul a considerat-o „out”, forțând rejucarea punctului.

„Băi, dar nu puteți să vedeți și voi o minge? O minge, măi?”, le-a transmis Irina Begu arbitrilor de linie, strigând, într-un ton disperat. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!