Simona Halep Gabriela Ruse Simona Halep - Gabriela Ruse Simona Halep Transylvania Open Tenis

Autoritară! Simona Halep - Gabriela Ruse 6-1, 6-2. Victorie rapidă pentru constănțeancă la Cluj-Napoca 

Simona Halep - Gabriela Ruse 6-1, 6-2, în runda inaugurală a WTA Transylvania Open.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 27 Octombrie 2021, 15:40
Data actualizarii: Miercuri 27 Octombrie 2021, 18:42

Simona Halep - Gabriela Ruse 6-1, 6-2

Intuitivă și cu un joc variat, Simona Halep s-a impus miercuri după-amiază, la Cluj-Napoca, în primul tur al turneului Transylvania Open, în fața Gabrielei Ruse, scor 6-1, 6-2.

Eleva antrenorilor Adrian Marcu și Daniel Dobre a dictat ritmul și a pus-o mai mereu în dificultate pe prietena sa, ba a și impresionat cu câteva lovituri fantastice.

În turul următor, Simona Halep o va întâlni pe rusoaica Varvara Graceva, locul 81 WTA.

UPDATE 16:52 Halep - Ruse 6-1, 6-2 Simona nu are probleme și își impune ritmul și pe propriul serviciu, după un game alb. Halep merge în turul secund alături de alte trei sportive tricolore. 

UPDATE 16:49 Halep - Ruse 6-1, 5-2 Halep mai face un break la finele unui game electrizant, în care a reușit două lovituri în stil Steffi Graf. Constănțenca a mizat pe ambiția ei și s-a agățat cu sufletul de două mingi care păreau  pierdute. A reușit să o paseze pe Gabi de fiecare dată de pe linia de fund a terenului și a închis gameul în stil de mare campioană.

UPDATE 16:39 Halep - Ruse 6-1, 4-2 Simona dă dovadă de agresivitate cuplată cu control și își face serviciul pentru 4-2. Cum va răspunde Gabi Ruse? Pare că are resurse de energie. 

UPDATE 16:35 Halep - Ruse 6-1, 3-2 Aflată la cel mai bun sezon al carierei, Ruse oferă o mostră din calitățile sale și confiscă gameul după o luptă aprigă. Se automotivează după fiecare punct și reușește să micșoreze ecartul. 

UPDATE 16:28 Halep - Ruse 6-1, 3-1 Deplasarea excelentă în teren și viteza de anticipație o ajută pe Simona să închidă rapid game-ul. Game alb și eleva tandemului Marcu - Dobre se detașează. Urmează Gabi Ruse la serviciu.

UPDATE 16:25 Halep - Ruse 6-1, 2-1 Halep reușește primul break al setului al doilea și trece din nou la control, după ce a dominat autoritat game-ul al treilea din setul secund. 

UPDATE 16:21 Halep - Ruse 6-1, 1-1 Fostul lider mondial servește variat alternând mingile trimise la mediană cu cele în exterior și își impune ritmul pentru a anula avantajul fragil luat de Gabi.

UPDATE 16:17 Halep - Ruse 6-1, 0-1 Va fi setul al doilea mult mai echilibrat? Gabi începe perfect și își ridică nivelul mental după ce fusese condusă cu 30-0.

A început setul al doilea, cu Gabi Ruse la serviciu.

UPDATE 16:08 Halep - Ruse 6-1 Simona Halep reușește să-și valorifice serviciul, trimite mingi înșelătoare pentru a o uza fizic pe Gabi și câștigă game-ul și primul set.

UPDATE 16:04 Halep - Ruse 5-1 Eleva lui Andrei Cociașu impune ritmul schimburilor de mingi și face primul game al partidei. Urmează Simona la serviciu, pentru a câștiga primul set. Halep și-a concretizat până acum primul serviciu de o manieră entuziasmantă. 

UPDATE 16:00 Halep - Ruse 5-0 Halep profită de un serviciu teleghidat cu inteligență și închide rapid și game-ul al cincilea. Ruse pare să-și caute o strategie câștigătoare pentru a contracare jocul complex al Simonei. 

Adrian Marcu și Daniel Dobre se află în loja constănțencei. Servește Gabriela pentru a rămâne în set.

UPDATE 15:58 Halep - Ruse 4-0 Jocul Gabrielei pare ca o carte deschisă pentru dubla câștigătoare de turnee de Grans Slam. Simona o pedepsește pe Ruse la mingile care nu au adâncime și mai face un break, în goana după adjudecarea primului set.

UPDATE 15:53 Halep - Ruse 3-0 Halep pare să-și fi reglat serviciul, e consecventă pe lovitura de dreapta și își adjudecă rapid gameul pentru a se detașa, scor 3-0 în actul inaugural. Urmează Gabi la serviciu. 

UPDATE 15:50 Halep - Ruse 2-0 Calmă, cu un forehand necruțător, Simona o pune în dificultate pe adversara mai tânără cu șase ani și o forțează să greșească. Ruse comite a doua dublă greșeală a game-ului și fostul lider mondial valorifică prima șansă de break de care beneficiază. 

UPDATE 15:46 Halep - Ruse 1-0 Game-ul inaugural s-a dovedit a fi unul intens și echilibrat. Ruse a răspuns cu scurte îngropate lângă fileu, a avut o bună șansă de break, însă Simona a anulat cu doi ași și a confiscat primul game. Avem parte de o luptă interesantă între două bune prietene. Gabi pare încă din start că știe cum o poate surprinde pe constănțeancă. 

UPDATE 15:38 A început încleștarea, cu Simona Halep la serviciu. La partidă asistă și soțul constănțencei, Toni Iuruc.

UPDATE 15:37 Simona și Gabi au terminat încălzirea și urmează să înceapă pasionanta confruntare de pe Centralul de la Sala Polivalentă.

Partida din Sala Polivalentă din Cluj-Napoca va începe în câteva momente.

"M-am simțit vinovat că eu am tras la sorți acest meci. Simona cu Gabi e un mic blockbuster", a spus Patrick Ciorcilă, directorul turneului, într-o intervenție la Digi Sport 2. 

Primul tur al competiției Tansylvania Open de la Cluj-Napoca programează azi, de la 15:30, partida Simona Halep - Gabriela Ruse. 

CITEȘTE AICI cronica meciului Emmei Răducanu, scrisă de corespondentul Sport.ro la Cluj-Napoca, Marcus Czentye: „Nu vreau să plâng, dar simt multă bucurie. Sunt acasă aici.” Emma Răducanu a reușit o primă victorie istorică în WTA, la Cluj 

LIVE Simona Halep - Gabriela Ruse, la WTA Transylvania Open

Bune prietene, Simona Halep și Gabi Ruse nu s-au întâlnit vreodată în circuitul WTA, iar turneul din Sala Polivalentă devine o ocazie importantă pentru ca sportivele tricolore să facă un excelent PR tenisului românesc.

Simona Halep, fost lider mondial și dublă campioană în turneele majore, se situează în prezent pe poziția a 18-a în ierarhia WTA, în timp ce Gabi Ruse ocupă locul 85 WTA. 

Gabriela Ruse: "Am studiat-o pe Simona de când eram mică"

"Am studiat o pe Simona de când eram mică, dar până la urmă trebuie doar să mă bucur de meci. Pentru mine faptul că Simona m-a acceptat şi m-a dorit la antrenamente în ultima perioadă a fost clar un bonus. Intensitatea antrenamentelor m-a făcut să mă gândesc că eu până acum mă antrenam destul de slab, ca să spun aşa. Deci ţinteam la nişte rezultate fără să mă antrenez atât de sus. Am încercat să fur şi din jocul ei, dar nu cred că avem un stil chiar asemănător. Însă mi-am îmbunătăţit jocul uitându-mă la ea, dar şi mentalul, pentru că ea este o jucătoare cu un mental foarte puternic.

E foarte important să nu o enervezi pe teren pentru că dacă o enervezi scoate, aşa cum spun eu, acel demon când efectiv nimeni nu mai crede. Îi mulţumesc pe această cale pentru faptul că am putut să stau pe lângă ea, pentru că am crescut uitându-mă la ea. Am văzut atâtea meciuri cu ea, eram chiar obsedată. Am numai cuvinte de laudă pentru Simona", a precizat Gabriela Ruse. 

"Pentru mine este un atu faptul că nu sunt spectatori, pentru că mie îmi este foarte greu să joc acasă. Şi la Fed Cup mi-a trebuit mult timp să îmi revin după ce am jucat. Acum, într-un astfel de meci, când îmi întâlnesc idolul, nu cred că publicul m-ar fi ajutat, cred că m-ar fi inhibat şi mai mult din cauza emoţiilor. Dar îmi pare rău pentru turneu, pentru că era foarte frumos ca oamenii să vină să ne vadă şi să ne susţină. Să vadă campioane ca Simona şi ca Emma. Şi pe noi celelalte român

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!