Wimbledon ATP WTA Tenis

WTA și ATP, de partea jucătorilor excluși de la Wimbledon. Sportivii din Rusia și Belarus, interziși la turneul de Grand Slam 

WTA și ATP consideră nedreaptă exluderea jucătorilor din Rusia şi Belarus de la Wimbledon, o măsură luată de organizatorii englezi după invadarea Ucrainei.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 20 Aprilie 2022, 23:27
Data actualizarii: Miercuri 20 Aprilie 2022, 23:34

"Condamnăm ferm invazia Rusiei în Ucraina şi suntem solidari cu milioanele de oameni nevinovaţi afectaţi de războiul în curs. Credem că decizia unilaterală de astăzi a celor de la Wimbledon şi a LTA de a exclude jucătorii din Rusia şi Belarus din turneele britanice din acest an este nedreaptă şi are potenţialul de a crea un precedent dăunător pentru tenis.

Este important de subliniat că jucătorilor din Rusia şi Belarus li se va permite în continuare să concureze la evenimentele ATP sub un steag neutru, poziţie care a fost împărtăşită până acum în tenisul profesionist. În paralel, vom continua sprijinul nostru umanitar comun pentru Ucraina în cadrul Tennis Plays for Peace", a arătat ATP, într-un comunicat.

"WTA condamnă cu fermitate acţiunile întreprinse de Rusia şi invazia neprovocată a acesteia în Ucraina. Ne continuăm eforturile de ajutor umanitar pentru a sprijini Ucraina prin intermediul Tennis Plays for Peace. Cu toate acestea, suntem foarte dezamăgiţi de anunţul de astăzi al AELTC şi al LTA de a interzice sportivilor individuali din Rusia şi Belarus să participe la următoarele competiţii pe iarbă din Regatul Unit. Interdicţiile împotriva discriminării sunt, de asemenea, clar exprimate în propriile reguli şi în regulile grand slam-urilor.

Discriminarea şi decizia de a concentra o astfel de discriminare împotriva sportivilor care concurează pe cont propriu, ca indivizi, nu este nici corectă, nici justificată. WTA va continua să aplice regulile sale pentru a respinge discriminarea şi pentru a se asigura că toţi sportivii pot concura la evenimentele din circuitul nostru, dacă se califică pentru a face acest lucru, o poziţie care, până la anunţul de astăzi, a fost împărtăşită de întregul tenis profesionist. WTA îşi va evalua următorii paşi şi ce măsuri pot fi luate în legătură cu aceste decizii", se arată în comunicatul WTA.

Organizatorii turneului de la Wimbledon au confirmat, miercuri, excluderea jucătorilor din Rusia şi Belarus de la ediţia 2022 a Grand Slam-ului (27 iunie - 10 iulie), dar şi de la turneele premergătoare programate în Marea Britanie, o decizie care fusese anticipată de presa engleză.

Această decizie îi afectează pe mai mulţi jucători bine clasaţi în ierarhiile ATP şi WTA de a participa la prestigioasa întâlnire de la Londra: ruşii Daniil Medvedev, numărul 2 mondial, Andrei Rublev, locul 8 ATP, Anastasia Pavliucenkova, locul 15 WTA, precum şi pe jucătoarele Arina Sabalenka, locul 4 WTA, şi Victoria Azarenka, locul 18 WTA, din Belarus.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!