OFICIAL Andy Murray s-a retras de la Wimbledon! "Dezamăgire profundă"

Andy Murray ATP Wimbledon Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 02 Iulie 2024, 14:47
Data actualizarii: Marti 02 Iulie 2024, 14:47

Andy Murray, fost campion la Wimbledon, a luat decizia dificilă de a se retrage din proba de simplu a prestigiosului turneu de Grand Slam. 

Andy Murray, în vârstă de 37 de ani, a decis să își încheie cariera la All England Club în proba de dublu, jucând alături de fratele său mai mare, Jamie Murray.

Decizia de retragere

Murray, câștigător la Wimbledon în 2013 și 2016, a fost nevoit să se retragă din cauza unei accidentări la spate care a necesitat o operație acum 10 zile. Echipa sa a confirmat că, în ciuda eforturilor intense de recuperare, Murray nu este pregătit să joace în proba de simplu. Inițial, tenismenul trebuia să îl întâlnească pe cehul Tomas Machac, marți, pe terenul central.

„Din păcate, în ciuda faptului că a lucrat incredibil de mult la recuperarea sa de la operația sa în urmă cu puțin peste o săptămână, Andy a luat decizia foarte dificilă de a nu juca la simplu în acest an”, a anunțat echipa lui Murray. 

„El simte o dezamăgire profundă, dar a confirmat că va juca în dublu cu Jamie și așteaptă cu nerăbdare să concureze la Wimbledon pentru ultima dată”, au adăugat oficialii.

Problemele de sănătate continuă

Murray a fost nevoit să se retragă din meciul cu australianul Jordan Thompson de la Queen’s Club, pe 19 iunie, din cauza unei probleme la spate și a fost supus unei operații. Deși a revenit pe terenurile de antrenament de la Wimbledon la sfârșitul săptămânii, el a luat decizia finală de a se retrage din proba de simplu doar cu câteva ore înainte de a intra pe teren.

Locul lui Andy Murray pe tabloul principal de simplu va fi luat de belgianul David Goffin (lucky loser). Murray nu a stabilit o dată definitivă pentru retragerea sa, dar a menționat cu luni în urmă că nu plănuiește să mai joace dincolo de această vară. El speră să își ia rămas bun de la sportul alb la Wimbledon sau la Jocurile Olimpice de la Paris.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!