O nouă lovitură pentru sportul rusesc! Decizia importantă luată de organizatorii de Wimbledon în legătură cu sportivii ruși

Wimbledon Tenis Wimbledon
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 20 Aprilie 2022, 09:42
Data actualizarii: Miercuri 20 Aprilie 2022, 09:48

Jucătorii de tenis din Rusia nu vor fi autorizaţi să participe la ediţia din acest an a turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, din cauza invaziei armatei ruse în Ucraina.

La începutul acestei luni, All England Lawn Tennis Club (AELTC), care organizează Grand Slam-ul londonez pe iarbă, a precizat că poartă discuţii cu guvernul britanic privind participarea jucătorilor din Rusia şi Belarus.

Organizatorii au spus că intenţionează să anunţe o decizie în acest sens la mijlocul lunii mai, înainte de termenul limită de înscriere pentru turneul programat între 27 iunie şi 10 iulie.

AELTC nu a răspuns deocamdată solicitării de a comenta informaţia difuzată de Sportico.

O interdicţie impusă jucătorilor ruşi ar împiedica participarea la turneul de la Wimbledon a numărului 2 mondial Daniil Medvedev, precum şi a lui Andrei Rublev, clasat pe locul 8 ATP, în ierarhia masculină, precum şi a jucătoarei Anastasia Pavliucenkova, ocupanta poziţiei la 15-a în ierarhia WTA, în competiţia feminină.

Conform Sportico, nu este deocamdată clar dacă jucătorii din Belarus vor fi vizaţi de această interdicţie. Belarusul este o zonă cheie pentru invazia rusă din Ucraina, pe care autorităţile de la Moscova o numesc "operaţiune specială".

Organismele de conducere din tenis au interzis Rusia şi Belarus din competiţiile internaţionale în urma invaziei, însă jucătorilor li se permite să concureze individual în turnee, dar nu sub numele şi drapelul ţărilor lor.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!