Un tenismen ucrainean susține dreptul de joc al rușilor în competiții

Tenis Tenis ATP Wimbledon interzice rusi si belarusi Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 07 Martie 2023, 12:48
Data actualizarii: Marti 07 Martie 2023, 12:47

Un dublist ucrainean susține dreptul de joc al rușilor și al belarușilor, în circuitele internaționale ale tenisului. 

Oleg Prihodko (25 de ani) este clasat pe locul 123 în clasamentul ATP al probei de dublu. Născut la Pavlograd, oraș din regiunea Dnipropetrovsk a Ucrainei, Prihodko militează pentru dreptul de joc al rușilor, în competițiile de tenis.

„O persoană ar trebui să fie judecată după fapte, și nu după naționalitate.”

„Am jucat câteva turnee cu un rus, pentru că mi-e prieten. Singurul lucru pe care l-am făcut a fost să joc alături de prietenul meu. Naționalitatea nu contează, pentru că o persoană ar trebui să fie judecată după faptele sale, și nu după naționalitatea sa,” punctează Oleg Prihodko, într-un interviu acordat BTU

„Am mulți amici din Rusia și Belarus, prietena mea e de asemenea rusoaică. Cu toții mă ajută și vorbesc împotriva războiului. Nu cred că ei au făcut ceva teribil,” a adăugat jucătorul ucrainean.

Sportivii ruși și belaruși au fost interziși în ediția 2022 a turneului de mare șlem de la Wimbledon. Federația Rusă și Belarus sunt interzise în competițiile internaționale ale tenisului - Cupa Davis și Cupa Billie Jean King, însă sportivilor li se acordă drept de participare în majoritatea competițiilor din circuitele ATP, WTA și ITF.

Rusia la Olimpiadă în 2024? Elina Svitolina nici nu vrea să audă: cum și-a argumentat propunerea

„Olimpiada reprezintă cel mai mare vis și privilegiu suprem pentru sportivi. Cea mai mare platformă pentru incluziune și diversitate în sport, captând atenția lumii. Având în vedere acest lucru, trebuie să interzicem sportivii ruși și bieloruși, trimițând un mesaj puternic la nivel mondial că suntem uniți în sancțiunile impuse Rusiei și Belarusului.

Trebuie să suporte consecințele pentru actele odioase ale guvernelor lor; viețile lor nu pot continua în condiții de normalitate, iar lumea și popoarele din Rusia și Belarus nu pot fi ignorante cu privire la atrocitățile pe care le comit în Ucraina.

Volodymyr Androschuk, unul dintre cei mai promițători olimpici ucraineni, a fost ucis în război. El nu își va putea îndeplini niciodată potențialul și visurile, așadar de ce ar trebui atleții ruși și belaruși să beneficieze de această șansă, în condițiile în care guvernele lor le fură oamenilor nevinovați această ocazie?” a fost mesajul puternic, redactat și publicat de Elina Svitolina pe Twitter.


Revine Simona Halep în martie? Declarația marcantă făcută de Monica Niculescu

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!