Cum arată acum viața tenismenului care luptă de un an în Ucraina și „unica soluție” pentru încheierea războiului 

Aleksandr Dolgopolov Dolgopolov Razboi ucraina Ucraina Tenis
Ionuț Axinescu
Data publicarii: Duminica 26 Februarie 2023, 08:01
Data actualizarii: Duminica 26 Februarie 2023, 08:09

De aproape un an, Alexandr Dolgopolov (34 de ani) a lăsat sportul ca să lupte în Ucraina împotriva armatei ruse.

Sportivul ucrainean, care a câștigat peste 7 milioane de dolari din tenis și a fost la un moment dat chiar pe poziția a 13-a în ATP, a povestit acum cum încearcă să le facă față inamicilor.

Alexandr Dolgopolov, interviu de pe front: „Distrugem inamicii, ocupăm poziții noi!”

„Acum sunt soldat și aștept aici următoarele misiuni. Acum, unitatea mea lucrează cu drone. Drona poate să transporte multe kilograme. Poți să repari orice sau să arunci bombe. Dar uneori trebuie să improvizăm, avem diferite misiuni. Încercăm să distrugem inamicii, ocupăm poziții noi, colectăm informații, tot ce ne zic comandanții”, a explicat Dolgopolov, într-un interviu pentru Antena 3, din Spania.

El a povestit că pe front a învățat să tragă cu arma și anunță că Ucraina încă are nevoie de întăriri din partea aliaților săi. „E nevoie de arme mai multe. Rusia are rezerve mari de oameni și de arme”, a mai zis fostul tenismen.

Alexandr Dolgopolov postează adesea pe Twitter mesaje și știri de pe front. În mai multe rânduri, ucraineanul a descris ororile văzute și a numit Rusia drept „stat terorist”. „Sunt mândru că țara mea e atât de unită în fața presiunii exercitate de un dictator nebun. E teritoriul nostru și îl apărăm”, a transmis pe rețelele sociale ucraineanul.

Dolgopolov: „Unica soluție este să o alungăm pe Rusia din Ucraina”

În interviul acordat în Spania, Dolgopolov a subliniat că Ucraina va continua să lupte în orice condiții și că singurul final acceptat al războiului este retragerea totală a trupelor ruse.

„Unii oameni spun că dacă Ucraina nu va mai fi ajutată, războiul se va termina, dar nu este adevărat. Noi vom continua să luptăm cu armele pe care le avem. Unica soluție este să o alungăm pe Rusia din Ucraina”, a declarat fostul jucător de tenis.

„Ești în pericol maxim, ești în război. Așa că e greu să te gândești la viitor. Mergem de pe o zi pe alta și facem ce ne spun comandanții, cu speranța să rămânem în viață. Putin nu se aștepta să rezistăm atât de mult. Sunt convins că o să câștigăm războiul și sper să ajung să văd asta”, a mai spus Alexandr Dolgopolov.

Totodată, ucraineanul a aruncat săgeți și spre sportivii ruși, care nu s-au poziționat împotriva războiului, dar sunt în continuare lăsați să joace. „Ei continuă să se bucure de viață, să câștige bani, să facă ce vor”, a mai zis Alexandr Dolgopolov.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!