Boris Becker: „Ca să câștigi Wimbledon la 17 ani, trebuie să fii puțin nebun” Ce spune după ieșirea din închisoare

Boris Becker Tenis ATP Wimbledon Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 28 Februarie 2023, 09:55
Data actualizarii: Marti 28 Februarie 2023, 09:57

Boris Becker crede că greșelile pentru care a plătit scump au avut menirea să îl înțelepțească, în viața personală.

În cadrul Festivalului de Film de la Berlin, Boris Becker (55 de ani) a susținut o conferință de presă pentru a vorbi despre noul documentar scris în jurul vieții sale, intitulat „Boom Boom! Lumea vs. Boris Becker.”

Tenismenul german cu șase titluri de mare șlem în palmares - dintre care primul, cucerit la 17 ani și jumătate, pe iarba de la Wimbledon, în vara anului 1985 -, dezvăluie că normalitatea nu a fost niciodată o caracteristică de-ale sale, aspect care l-a ajutat să contureze performanțe istorice, dar i-a cauzat și probleme, în viața personală. 

Boris Becker, după opt luni în închisoare: „Sper că azi sunt mai deștept și, poate, puțin mai umil.”

„Sunt ultimul om care se poate plânge de viață. Am 55 de ani și sunt foarte mândru de lucrurile pe care le-am făcut. Dar am comis și greșeli. 

E foarte dificil să câștigi turneul de la Wimbledon, la doar 17 ani. Trebuie să fii puțin nebun. La limita normalului. Să treci granița. Să faci lucruri pe care nimeni nu le-a mai făcut, pentru a reuși ceva ce nimeni altcineva nu a reușit.

Să ai acea mentalitate și să trăiești un stil de viață normal e aproape imposibil. Când lucrurile devin grele, eu, de obicei, devin mai bun. Nu mă tem de un tiebreak, de o finală, dar în viața reală, această abordare e o problemă, uneori.

Am plătit scump pentru anumite lucruri pe care le-am făcut. Azi sunt într-un loc mai bun, în urma a tot ce a fost. Sper că sunt și mai deștept. Poate, puțin mai umil,” a declarat Boris Becker, potrivit Variety

Cum a ajuns Boris Becker în închisoare

Boris Becker (55 ani), care are în palmares şase titluri de Grand Slam, fusese declarat în faliment în 21 iunie 2017 din cauza unui împrumut de 3 milioane de lire sterline (3,5 milioane de euro) făcut la banca privată Arbuthnot Latham şi nereturnat, pentru o proprietate la Mallorca (Spania).

Fostul campion a fost acuzat că a ascuns bunuri în valoare de milioane de lire sterline, inclusiv două trofee cucerite la Wimbledon, pentru a evita să îşi achite datoriile.

Boris Becker, care trăieşte în Marea Britanie din 2012, a pretins că a colaborat cu administratorii însărcinaţi cu asigurarea bunurilor sale, oferindu-şi chiar şi inelul de nuntă, acţionând conform sfaturilor primite de la experţi.

Boris Becker a fost găsit vinovat în patru capete de acuzare conform Legii Insolvenţei de juriul curţii Southwark Crown din Londra, pentru înstrăinarea de proprietăţi, două capete de nedezvăluire a averii şi unul de ascunderii de datorii.

Germanul a vândut deja la licitaţie o serie dintre trofeele câştigate, pentru suma de 700.000 de lire (840.000 euro), pentru a achita o parte din datorii. Acuzarea i-a reproşat că nu a declarat două proprietăţi în Germania, precum şi o cotă dintr-un apartament londonez, ascunzând un împrumut de 825.000 de euro.

În 2017, când a fost declarat falimentul său, datoriile lui Becker, care a câştigat 49 de titluri într-o carieră sportivă de 16 ani, erau estimate la 50 de milioane de lire sterline. El contestă toate infracţiunile de care este acuzat.


Cum a refuzat Andrei Pavel oferta cetățeniei germane și un loc în echipa de Cupa Davis, alături de Boris Becker

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!