Președintele ATP, ferm pe poziție: vrea să-i vadă pe ruși și belaruși jucând în toate turneele de tenis

Tenis ATP Andrea Gaudenzi Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 23 Februarie 2023, 07:35
Data actualizarii: Joi 23 Februarie 2023, 07:31

Interzicerea rușilor și belarușilor în turneul de la Wimbledon, în 2022, a creat un precedent neagreat de președintele ATP.

Conducătorul circuitului ATP, italianul Andrea Gaudenzi susține că aplicarea de pedepse unor jucători care „nu au greșit cu nimic” este eronată.

Actualmente, echipa Federației Ruse este suspendată din a participa în Cupa Davis și Cupa Billie Jean King, competițiile internaționale ale tenisului, ca urmare a invaziei rusești în Ucraina.

Președintele ATP susține dreptul de joc al rușilor și belarușilor

„Vreau să repet că vom condamna mereu războiul. Știu că e evident, dar e important să o repetăm și să ne asigurăm că acest mesaj e transmis cu claritate. 

Sunt sporturi care pedepsesc jucătorii individual. În general, nu credem în vina colectivă. Acești jucători nu au făcut nimic greșit. Au jucat tenis toată viața și simțim că este corect ca ei să aibă oportunități de joc, precum orice alt jucător,” a specificat Andrea Gaudenzi, într-un interviu acordat Globo.com. 

Andrey Rublev și Daniil Medvedev sunt cei doi ruși care fac parte din top 10 ATP, ocupând locurile 5 și 8, iar rusul Karen Khachanov ocupă a 14-a poziție în ierarhia mondială. 

În top 100 ATP se mai regăsesc doi reprezentanți din Rusia și Belarus, bielorusul Ilya Ivashka, clasat pe locul 79, și rusul Roman Safiullin, poziționat al 97-lea în lume. 


Trei copii fugiți de războiul din Ucraina au fost primiți de Hagi la Academie. „Regele” a venit să-i cunoască

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!